Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S plaćom od 120.000 kn na godinu

I toga ima u Hrvatskoj: Postoji ravnatelj nepostojećeg lječilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je teško doći do posla, ali ne biste vjerovali kakvih sve poslova ima: postoji, naime, ravnatelj nepostojećeg lječilišta kojem plaću isplaćuje splitsko- dalmatinska županija. Na godinu 120.000 kuna bruto.

Ravnatelj nekadašnjeg lječilišta Dječje selo u Baškoj Vodi, sada nepostojećeg, prima godišnju plaću u iznosu od 120.00 kuna bruto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Lječilište je već godinama zapušteno i devastirano. 30 radnika je dobilo otpremnine, svi su otišli, no ravnatelj je - ostao. On, kažu u Županiji, mora biti ravnatelj zbog sudskog spora koji se vodi oko zemljišta.

Devastirano lječilište u Baškoj Vodi zjapi prazno već osam godina. Prozori razbijeni. Reklo bi se nema nikoga. No, tu je - ravnatelj Ivan Jurišić.

On pak nema svoj ured. 'Nema ni struje ni vode u objektu, tako da knjigovodstvo radim kod kuće. Treba provesti vrijednost zemlje, napraviti valorizaciju, napraviti amortizaciju sve to ide', kaže Jurišić.

U dječjem selu nekada je boravilo 400 pacijenata i turista, o kojima je skrbilo stotinjak radnika. Danas su ovdje jedini stalni gosti hrpe smeća.

U Švedskoj se sat rada plaća najviše, u Bugarskoj najmanje. A u Hrvatskoj?

Lječilište u vlasništvu Županije splitsko-dalmatinske zatvoreno je 2005. Od tada je za ravnateljevu plaću i derutno lječilište županija izdvojila više od milijun kuna bruto.

I ostat će i dalje, jer županija vodi dugogodišnji spor s državom oko upisa vrijednog zemljišta tik do mora

'Ravnatelj postoji zato što mora postojati pravna osobnost ustanove u svim sudskim postupcima do okončanja upisa u zemljišne knjige', rekla je Helena Bandalović, pročelnica za zdravstvo splitsko-dalmatinske županije.

Pa je i njegova plaća od 6.000 kuna na mjesec opravdana, tvrde u županiji. 'Mislim da je potrebno naglasiti da je njegova plaća gotovo upola manja po kolektivnom ugovoru koja je zagarantirana', rekla je Bandalović.

A kad riješe spor s državom, očekuju ulagače. No, to bi moglo - potrajati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene