Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo potvrdilo

"Posudio" lipicanca koji je skončao pod vlakom: Ravnatelj Državne ergele Đakovo podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Državne ergele Đakova i Lipika Mirko Damjanović podnio je ostavku na to mjesto. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ostavku je prihvatio te se očekuje da će isto učiniti i Upravo vijeće ergele, čiji se hitni sastanak očekuje.

Mirko Damjanović ostavku je podnio nakon što je jednog konja lipicanca svojevoljno odvezao k sebi te ga je njegov maloljetni sin jahao kod kuće.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" Slika nije dostupna Hrana i druženje Lipicanci uživaju u lijepom vremenu

Tragedija se dogodila nakon što je sin ravnatelja pao s konja, životinja se preplašila te pobjegla. U svom je bijegu podletjela pod vlak, koji ju je usmrtio.

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrdili su nam da je ostavka predana i prihvaćena, no zanimljivo je da je do toga došlo tek nakon što su mediji o skandalu počeli pisati. 

Policijska obrada ovog slučaja još nije završena, no postoji mogućnost da će se Damjanovića kazneno goniti za otuđivanje i uništavanje državne imovine. Naime, konji lipicanci proglašeni su kulturnim dobrom Hrvatske te su iznimno vrijedni. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene