Ravnatelj Državne ergele Đakova i Lipika Mirko Damjanović podnio je ostavku na to mjesto. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ostavku je prihvatio te se očekuje da će isto učiniti i Upravo vijeće ergele, čiji se hitni sastanak očekuje.

Galerija


Mirko Damjanović ostavku je podnio nakon što je jednog konja lipicanca svojevoljno odvezao k sebi te ga je njegov maloljetni sin jahao kod kuće.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Za lipicance i solarij i kupaonica Slika nije dostupna Uginulo šest oždrijebljenih Lipicanaca

Tragedija se dogodila nakon što je sin ravnatelja pao s konja, životinja se preplašila te pobjegla. U svom je bijegu podletjela pod vlak, koji ju je usmrtio.

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrdili su nam da je ostavka predana i prihvaćena, no zanimljivo je da je do toga došlo tek nakon što su mediji o skandalu počeli pisati. 

Policijska obrada ovog slučaja još nije završena, no postoji mogućnost da će se Damjanovića kazneno goniti za otuđivanje i uništavanje državne imovine. Naime, konji lipicanci proglašeni su kulturnim dobrom Hrvatske te su iznimno vrijedni.