Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak da se istražuje slučaj uginuća konja iz Državne ergele, te će nadležna tijela postupati nakon izvješća policijske uprave i na temelju predočene dokumentacije.

Galerija


"Zapravo još čekam izvješće policijske uprave, pa ćemo vidjeti i postupiti na temelju predočene dokumentacije", rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima odgovarajući na pitanje o stradanju lipicanca iz Državne ergele Đakovo. Dodao je da je za taj slučaj čuo tek protekle subote pa nije stigao proučiti dokumentaciju.

Vezani članci Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tolušić putem Facebooka poručio da napušta politiku, ali ostaje član HDZ-a: "Odoh i ja u samoizolaciju" Christopher Reeve Jednu od najljepših ljubavnih priča prekinula je njegova stravična nesreća, a ubrzo je i ona tragično preminula

Ministarstvo poljoprivrede i policija istražuju slučaj uginuća šestogodišnjeg lipicanca s kojeg je pao maloljetni sin ravnatelja Državne ergele Đakovo Mirka Damjanovića. Konj je istrčao na željezničku prugu Vinkovci – Zagreb i pao pod vlak.

Prema pisanju medija, ravnatelj ergele je konja dao u zakup svome ocu, a on unuku, nakon čega se dogodila nesreća.

Na opasku novinarke kako je slučaj nevjerojatna priča i djeluje kao neki film, ministar je odvratio kako je to "glupa priča". "Glupa je priča definitivno, slažem se u potpunosti", rekao je Tolušić. (Hina)