Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša inspiracija

Glumili policajce i nagovorili umirovljenika da podigne 17.000 eura, jedan otkrio što ih je nadahnulo na to kazneno djelo: "Baš smo o tome slušali na televiziji..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Dna muškarca gledala su televiziju i dobili lošu ideju. Pokušali su prevariti i opljačkati umirovljenika, ali priča je baš kao u filmu imala i sretan kraj.

Dvojica muškaraca, 58-godišnji ratar iz Zagreba i 44-godišnji kontrolor autodijelova iz Splita, suočavaju se s optužnicom zbog pokušaja prevare i krađe.

Nazvali su 58-godišnjeg umirovljenika iz Zagreba i lažno mu se predstavili kao policajci. Rekli su mu da provode istragu protiv zaposlenica jedne banke radi krivotvorenja novca i da mora podići novac s računa koji ima u toj banci jer će mu inače propasti, izvijestila je Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća kod Dugopolja Teška prometna nesreća Užas na A1: Poginulo dijete (8), majka i dvoje djece u bolnici, policija traži svjedoke

Nagovorili su ga da podigne čak 17.000 eura, međutim, zaposlenica banke odgodila je transakciju za dva dana, sprječavajući tako pokušaj prevare. Naime, muškarac je u međuvremenu sve ispričao kćerki koja ga je upozorila da slučaj prijavi policiji.

Umirovljenik je tako kada su kradljivci stigli sa sobom imao samo 250 eura koje su mu istrgnuli iz ruke i pokušali pobjeći, ali im je put pprepriječila policija.

Dok je Zagrepčanin negirao odgovornost za krađu, Splićanin je s policijom bio potpuno iskren.

Pročitajte i ovo Prosvjednice u Rusiji "Lagao nas je! "Umorne smo od toga da budemo dobre djevojke, nije nas to nigdje dovelo": Žene u Rusiji sve se glasnije protive Putinu

"Sve priznajem, napravio sam to, a ideja je bila od mog partnera jer smo i jedan i drugi dužni novac. Odlučili smo se na počinjenje kaznenog djela o kojem smo upravo slušali na televiziji i tako dobili ideju. Kajem se, te obećavam da takvo što više neću činiti", rekao je policiji.

Općinsko državno odvjetništvo ih je obojicu optužilo za pokušaj prevare, a 58-godišnjaka i za tešku krađu. Za starijeg optuženog od suda traže godinu i pet mjeseci, a za mlađega 10 mjeseci zatvora.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene