Trogodišnjaka je navodno majka trovala tabletama i opijala rakijom, sve dok ga na kraju nije ubila. Slučaj monstruoznog ubojstva u Puli se raspliće, ali pitanja je sve više. Tko je što znao? Kako se zločin mogao spriječiti?


Teta ubijenog dječaka, Kadifa, tvrdi kako su prijavljivali slučaj centru za socijalnu skrb i kako se i sam otac, koji se trenutno nalazi u zatvoru, bojao za sina. Tragedija je mogla biti spriječena jer Chiari je oduzeta poslovna sposobnost, ali ne i skrb nad trogodišnjim djetetom!

Vezani članci Provjereno o smrtonosnim zamkama - 2 Smrtonosne zamke i dalje se postavljaju u šumama: ''Jedino možeš moliti Boga da ti ne otkine glavu'' Gabby Petito Raspetljava se misterij ubojstva Gabby Petito, otkriveno kako je umro njezin zaručnik ocijenjen "zanimljivim za istragu"

Uz majku, osumnjičena za pomaganje je i 14-godišnjakinja. Maloljetna djevojčica je štićenica doma otprije problematična i sama je navodno zlostavljano dijete.

"Institucije u Puli su znale da Chiara nije bila sposobna za odgoj djeteta. Priča se da ima dijagnozu bipolarne ličnosti i da se navodno bavi prostitucijom", kaže anonimni izvor.

Njezine fotografije i statusi na Facebooku vode u tom smjeru, no nitko to nije službeno potvrdio. Navodno je preko interneta upoznala i izvjesnog Makedonca zbog kojeg se i riješila sina.

Zbog njezina promiskuiteta završio je i brak s Denisovim ocem. On se sada nalazi u zatvoru u Bosni i Hercegovini.

Chiarina majka, koja se s njom susrela dan prije ubojstva, zamolila nas je za razumijevanje jer na skrbi ima stariju Chiarinu kćer. Telefonski su nam i ona i njezina druga kćer, Chiarina polusrestra, potvrdile da je ona bila loše, i da se to znalo. Trenutno je bila u postupku oduzimanja poslovne spsobnosti, a unatoč tome, institucije su joj dozvolile brigu o malom Denisu.

Centar za socijalnu skrb u Puli, mjesto koje se poziva na odgovornost, odbija dati komentar.

Zanimljivo je da nitko od susjeda nije prijavljivao zanemarivanje i zlostavljanje djeteta. Kao što je izostala reakcija prije događaja, tako ni sada susjedi nisu raspoloženi za komentiranje.

"Krivimo i te susjede što su sve znali, a nisu nam javili. Sve se moglo drukčije odigrati", kaže Denisova tetka, Kadifa.

Maleni Denis je pokopan u četvrtak u Velikoj Kladuši.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju