Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIŠTA OD PRODAJE F-16

Bivša hrvatska ministrica obrane: "Mi smo kolateralna žrtva bezobzirnih, velikih i gramzivih"

Željka Antunović, članica Odbora za obranu i bivša ministrica obrane (Foto: Dnevnik.hr)
Željka Antunović, članica Odbora za obranu i bivša ministrica obrane (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Borbeni avion F-16 (Foto: Dnevnik.hr) Borbeni avion F-16 (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Željka Antunović, članica Odbora za obranu i bivša ministrica obrane (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Dva dana uoči dolaska izraelske delegacije u Hrvatsku, kako bi objavili zbog čega nisu u mogućnosti realizirati dogovor oko borbenih aviona - u Ministarstvu obrane bez službenih komentara.

Razgovore s Izraelcima trebao bi voditi ministar Krstičević sa suradnicima. Odlazak u Vladu i Ured predsjednice, zasad, nije predviđen. Ministar obrane, u međuvremenu se sastao i s američkim veleposlanikom Kohorstom.

Pročitajte i ovo Iranska vojska zaplijenila teretni brod Eskalacija sukoba? VIDEO Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom, brzo stigao odgovor: ''Snosit će posljedice'' Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje

Amerikanci, podsjećamo, ne odstupaju od svog stava i dopuštaju prodaju samo ako se zrakoplovi F16 vrate u originalno stanje - na što Izrael ne pristaje.

"Meni u ovom procesu nije bilo ništa sumnjivo, osobno, to je moje subjektivno mišljenje, a prilično sam informirana. Ne bi ni u koga uprla prstom, i dalje stojim kod toga da smo kolateralna žrtva, bezobzirnih, velikih i gramzivih!", rekla je Željka Antunović, članica Odbora za obranu i bivša ministrica obrane. 

"Oni će se sad nama ispričati, naravno, nismo mi krivi njihova je krivica, odnosi će vjerojatno bit još i bolji. Nemamo se mi što ljutiti na Izraelce, ispalo je kako je ispalo", rekao je Josip Štimac, bivši zapovjednik HRZ-a. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene