Dva dana uoči dolaska izraelske delegacije u Hrvatsku, kako bi objavili zbog čega nisu u mogućnosti realizirati dogovor oko borbenih aviona - u Ministarstvu obrane bez službenih komentara.

Galerija


Razgovore s Izraelcima trebao bi voditi ministar Krstičević sa suradnicima. Odlazak u Vladu i Ured predsjednice, zasad, nije predviđen. Ministar obrane, u međuvremenu se sastao i s američkim veleposlanikom Kohorstom.

Vezani članci Borbeni avion F-16 (Foto: Dnevnik.hr) Uoči dolaska izraelske delegacije: Čekaju se objašnjenja Izraelaca, SAD je spreman ponuditi alternativno rješenje Izraelski F-16 Barak (Foto: MORH) - 1 Posao i dalje u slijepoj ulici: Netanyahu i Pompeo razgovarali o prodaji izraelskih F-16 Hrvatskoj

Amerikanci, podsjećamo, ne odstupaju od svog stava i dopuštaju prodaju samo ako se zrakoplovi F16 vrate u originalno stanje - na što Izrael ne pristaje.

"Meni u ovom procesu nije bilo ništa sumnjivo, osobno, to je moje subjektivno mišljenje, a prilično sam informirana. Ne bi ni u koga uprla prstom, i dalje stojim kod toga da smo kolateralna žrtva, bezobzirnih, velikih i gramzivih!", rekla je Željka Antunović, članica Odbora za obranu i bivša ministrica obrane. 

"Oni će se sad nama ispričati, naravno, nismo mi krivi njihova je krivica, odnosi će vjerojatno bit još i bolji. Nemamo se mi što ljutiti na Izraelce, ispalo je kako je ispalo", rekao je Josip Štimac, bivši zapovjednik HRZ-a. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr