Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pogrešno se izrazila"

Raskol u Mostu? Miletić prozvao Selak Raspudić zbog izjave o pobačaju, ona mu odgovorila: "U najtežoj sam izbornoj jedinici"

Marin Miletić, Marija Selak Raspudić
Marin Miletić, Marija Selak Raspudić Foto: Damjan Tadic/Josip Bandic/Cropix
Samo nekoliko dana prije izbora razilaženje u Mostu oko jedne od najbitnijih svjetonazorskih tema.

U nedavnom sučeljavanju uoči parlamentarnih izbora na N1 televiziji Marija Selak Raspudić na pitanje je li pobačaj temeljno pravo žene, ona je jasno odgovorila – da, na što je ubrzo reagirao njezin stranački kolega Marin Miletić.

Miletić je na Facebooku napisao kako se uopće ne slaže s Marijom Selak Raspudić. "Most je jasno za život. Objavili smo svoju političku deklaraciju i jasno smo rekli da smo za život. Vrh stranke, Predsjedništvo, naš predsjednik, svi mi tu imamo isti stav. Marija se ovdje pogrešno izrazila, ali neka ona sama to objašnjava", napisao je Miletić i dodao kako Selak Raspudić nije članica stranke niti ima ikakvu stranačku funkciju. "A narod će preferencijskim glasovima pokazati što misli o svakom od nas", poručio je mostovac.

Pročitajte i ovo DIP objavio liste Pitanje vremena DIP poziva da mu se liste za europske izbore ne donose u dane izborne šutnje

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a''

Komentirajući tu njegovu objavu, Selak Raspudić rekla je kako je njegovo pravo objavljivati što želi. "Neću ja kolegama iz Mosta govoriti što bi oni trebali misliti ili im zamjerati zbog načina na koji se javno izražavaju. Sve je to meni u redu, volim demokraciju, svugdje bi je trebalo biti što više. Osobno nemam potrebu nešto posebno objašnjavati, moje je stajalište o kompleksnoj temi pobačaja poznato od mog ulaska u javni prostor."

"U toj debati na koju se kolega referira postavljeno mi je jedno vrlo nespretno formulirano blic-pitanje, na koje smo mogli odgovoriti samo s da ili ne. Sjećam se da se spominjalo i to je li pobačaj odluka žene, a moj je stav da jest. Biološka je to činjenica s obzirom na to da je dijete ovisno o majci, ali jasno je i da ja smatram da život uvijek treba štititi. Društvo mora stvoriti sve preduvjete kako do pobačaja ne bi dolazilo i nadam se da ćemo dugoročno pobačaj nadići kao takav", rekla je za Novi list.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Posljednji dani kampanje Plenković poručio šefu oporbe: ''On neće biti premijer niti predsjednik Sabora''

Ne vjeruje da bi je 17. travnja birači Mosta mogli kazniti za te izjave uskratom preferencijskog glasa.

"U najtežoj sam, 1. izbornoj jedinici, na prvoj crti s gotovo svim najistaknutijim kandidatima ostalih političkih stranaka. Od političke borbe, dakle, ne bježim i ne bojim se mišljenja građana o mom djelovanju. Jedno je što ja mislim o sebi, na izborima će važno biti što će građani reći o svima nama. Oni će i preferencijskim glasovima odlučivati o tome tko će ih zastupati u Saboru.

U prošlom sam se sazivu kao zastupnica bavila vrlo konkretnim stvarima i nudila rješenja, od reforme Sabora do umjetne inteligencije. Ne može se moj politički rad svoditi na odgovor na neko blic-pitanje, vjerujem da će građani prepoznati moj politički doprinos u Saboru", zaključuje Marija Selak Raspudić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene