Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đakić će tražiti ostavku ministra Bošnjakovića

Raskol u HDZ-u zbog Purde?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HVIDRA-e i član HDZ-a Josip Đakić najavio je da će zatražiti ostavku ministra Bošnjakovića ako Purda bude izručen.

Otprije se špekuliralo kako HDZ nema jedinstven stav oko slučaja Tihomira Purde, a unatoč uvjeravanjima premijerke Jadranke Kosor kako su svi branitelji u Hrvatskoj sigurni, izgleda da branitelji povjerenja više nemaju.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Slika nije dostupna HVIDRA oko prosvjeda 'Da Ministarstvo branitelja radi kao zagrebački Ured ne bi bilo šatora u Savskoj 66'

Također, Đakić je poručio kako će zbog slučaja hrvatskog branitelja Tihomira Purde zatražiti od hrvatske vlade da povuče veleposlanika iz Beograda kao prvi čin nezadovoljstva odnosom Srbije prema hrvatskim pravosudnim tijelima, naročito prema istražnim tijelima u Osijeku koje je utvrdilo da nema nikavih osnova za Purdinu krivnju.

>> Tihomira Purdu supruga posjetila u zatvoru

'Ne možemo trpjeti ni zbog koga, naročito zbog srbijanskog i bosanskohercegovačkog ministarstva pravosuđa koja ne nalaze razumijevanje i koja suradnjom smatraju samo jednostranu primjenu svojih argumenata', istaknuo je opet zapitavši smatra li se sporazumom takvo podmetanje 'fabriciranih dokumenata'.
'više ne možemo šutjeti kako bismo dokazali da je ovo pravna država. Stoga tražimo da se zamrznu diplomatski odnosi sa Srbijom dok se ne riješe ovi pravni odnosi'.

Đakić također otvoreno govori kako će zatražiti ostavku ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića ako Purda bude izručen Srbiji te da će se jasno očitovati o obrani svih hrvatskih branitelja kojima se takve optužnice stavljaju na teret.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene