Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tražim jedino da budu pravedni'

Tihomira Purdu supruga posjetila u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodanka Purda prvi je put nakon uhićenja vidjela svog supruga Tihomira. On u zatvorskoj ćeliji i dalje čeka odluku Suda BiH koji mora odlučiti o zahtjevu Srbije za njegovim izručenjem. Zajedno s Purdinom obitelji u zeničkom je zatvoru bila i naša ekipa.

Slobodanka Purda u zenički je zatvor stigla u pratnji odvjetnika Krsnika, i djelatnice hrvatskog veleposlanstva. Nakon svete mise koja se služi četvrtkom u ćeliji su se susreli s Tihomirom Purdom. Sat vremena proveli su zajedno, a po izlasku iz zatvora supruga nije krila emocije.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

>> Purdin slučaj na sudu u Sarajevu 1. veljače

'Teško mi je bilo izaći iznutra. Moramo biti jaki i on i ja, ali jako mi je teško', rekla je Purdina supruga. Purda je sam u ćeliji i ima status kao i svi ostali zatvorenici. Supruzi i odvjetniku rekao je da je iznimno zadovoljan tretmanom. Iz Srbije je napokon stigao i optužni spis. Na osnovu njega konačnu će odluku donijeti sud BIH.

'Očekujemo njegovo saslušanje u utorak i mislim da nakon tog ročišta očekujemo da Sud BiH utvrdi ono što je utvrdio DORH, a to je da nema dokaza da je počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret', rekao je odvjetnik Tihomira Purde, Krešimir Krsnik.

'Tražim jedino da budu pravedni'

Slobodanka Purda sada očekuje pravdu. 'Da budu pravedni. Jedino to tražim, ništa drugo', rekla je Purdina supruga. Purda u svojoj ćeliji ima televizor. Upoznat je sa svim što se događa u Hrvatskoj nakon njegovog uhićenja. Vjeruje u svoju nevinost i očekuje pozitivan rasplet događaja.

'On ovim putem zahvaljuje svim svojim suborcima i hrvatskim braniteljima na potpori koju mu pružaju. Kad vidi spis bit će i još zadovoljniji jer svi iskazi njegovih suboraca su potvrdili da nema dokaza da je bilo tko od njih počinio kazneno djelo', rekao je Krsnik. Idućeg tjedna znat će se konačan odgovor vraća li se Tihomr Purda svojoj obitelji u Vukovar ili će ga izručiti Srbiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene