Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon četiri dana štrajka

Radnici MTČ-a zauzeli tvornicu: Nek nas država preuzme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici MTČ-a preuzeli su tvornicu, postavili su lokot i organizirali radničke straže.

'Ni metar konca ne može van iz tvornice! U četiri dana štrajka nije nam se obratio nitko od čelnih ljudi MTČ-a, a nisu niti isplaćene plaće za srpanj za svih 168 radnika. Plaće je zaključno s petkom dobilo 114 ljudi, no odlučili smo da ćemo biti solidarni s onima kojima novac još nije sjeo na račun. Očekivali smo da ćemo u petak od uprave dobiti odgovor kad će biti isplata, ali nismo. Gazde očito nije briga za nas, pa smo preuzeli tvornicu', rekao je predstavnik radnika Stanko Posavec, a piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

Tako su nakon četiri dana štrajka radnici MTČ-a preuzeli tvornicu i, prema pisanju lista, predložili da država preuzme tvrtku. 'MTČ najviše duguje državi za poreze i doprinose pa bi bilo najbolje rješenje da nas država i preuzme', rekao je Posavec. U tvorničkom krugu u ponedjeljak ujutro okupit će se svih 168 radnika, kada će, kako saznaje list, uputiti zahtjev za stečaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene