Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk u Kaštelanskim staklenicima stavljen je u mirovanje, a uprava je povukla tužbu protiv organizatora štrajka zbog nastale štete - rezultat je to sporazuma sindikata i uprave te tvrtke.


No idući tjedan prekida se rad na mjesec dana, a radnici će dobiti jednu bruto plaću. Agencija za upravljanje državnom imovinom obećala je dati pozajmicu za tri minimalne plaće, a preostala dugovanja namjeravaju se namiriti prodajom zemljišta. No nisu svi radnici zadovoljni.

Vezani članci Alexei Navalny Aleksej Navaljni prekinuo štrajk glađu, poznat i razlog: ''Ostvarili smo ogroman napredak'' Slika nije dostupna Kaštelanski staklenici: Vlada uvodi drugima pravila koja za nju ne vrijede

'13. kolovoza se svi djelatnici vraćaju na posao, svi resursi se koriste za kampanju salate i uprava je već osigurala sva potrebita sredstva za sadnju jedanaest i pol hektara salate', kaže Jadran Penga, predsjednik Uprave Kaštelanskih staklenika.

'Mi se sad osjećamo kao budale nakon one šetnje po cesti ljude smo zaustavljali, pravili smo takoreći nered, a zašto, za ništa da bi sad sve palo u vodu, osjećamo se kao budale', rekla nam je Jagoda Dragun, radnica Kaštelanskih staklenika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.