Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća i eksplozija

Radnici Diokija: Nećemo više čuvati etilen, u opasnosti je cijeli Žitnjak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Diokija Vladi daju rok od nekoliko dana da im pokrene proizvodnju ili neka ih isplati po kolektivnom ugovoru. Do sada su čuvali postrojenja s plinom, ali strpljenja više nemaju. Krenut će i pred banke i opet pred Vladu!

Vlada je radnicima petrokemijske tvrtke priskočila u pomoć. 'Skoro punih sto dana ima da su preuzeli upravljačka prava na Diokijem i što se dogodilo? Neki dan su se javili da su svi njihovi pokušaji propali', kaže Mladen Matić, Stožer za obranu Diokija.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Tvrtka poslana u stečaj Radnici DIOKI-ja ostaju bez plaća!

'I došli smo još u veću gungulu i treba taj gordijski čvor presjeći, ali ne način kako Čačić kaže nego na način kako je rekao i Linić. Znači gospodo draga, nećete ići gole gu...., bit ćete zbrinuti prema odredbama Kolektivnog ugovora', kaže Zdravko Rumenović.

>> Čačić: Dioki vjerojatno u stečaj, ali ne i likvidaciju

>> Linić: Država ulazi u vlasništvo Diokija s 38 posto

'Ministar Čačić tvrdi da smo mi i dalje privatna tvrtka. Mi kažemo da nismo jer on je taj koji upravlja s nama', kaže Matić. Prvi potpredsjednik Radimir Čačić treba još dva mjeseca da im pronađe strateškog partnera. 'Tko će vam normalan doći i preuzeti tvrtku u kojoj država ne može spustiti cijene energenata da bi ovdje bila isplativa proizvodnja', kaže Matić.

Znamo i zašto ne mogu spustiti. 'Ina i MOL su upleteni u sve to i MOL-u smo velika konkurencija i on nam ne dozvoljava da opstanemo ovdje na tržištu', kaže Matić.

Do sada su radnici čuvali postrojenja s etilenom. 'Nećemo više raditi usluge i održavanja toga što treba održavati radi sigurnosti svih nas i građana', kaže Rumenović. 'Što bi se moglo najgore dogoditi? Moglo bi doći do eksplozije, eksplozije širokih razmjera i Žitnjak bi bio ugrožen', kaže Matić. 'Ako nas država zatvara neka nas zatvore, ali od njih tražimo da budu ljudi i da ispune svoja obećanja i da nas zbrinu. Imamo zaostale plaće koje nam je dužan netko isplatiti taj netko tko drži upravljačka prava nad Diokijem ili banke', rekao je.

'Ovim putem im mi radnici poručujemo da završe našu agoniju u protivnom mi ćemo biti prisiljeni idući tjedan pokucati na vrata tih banaka', oštar je Mladen Matić, Stožer za obranu Diokija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. a

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene