Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba im kruha danas

Radnici Dine podijeljenih osjećaja oko najave da Čermakov Crodux zanima preuzimanje te tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavu da je tvrtka Crodux generala Čermaka zainteresirana za preuzimanje Dine i Diokija, iscrpljeni radnici dočekali su podijeljenih osjećaja.

Drago im je što ima zainteresiranih, ali više teško mogu vjerovati da će se zaista pronaći rješenje. Svako odustajanje potencijalnog investitora i traženje novog produžuje njihovu agoniju.

Pročitajte i ovo Ivan Čermak VELIKI POSAO Ivan Čermak nakon prodaje Croduxa slovenskom Petrolu otkrio koji su mu sljedeći potezi: "Gradit ćemo termoelektranu koja će biti totalno zelena energija" Slika nije dostupna Nova šefica Draga Antić Umirovljeni general Ivan Čermak odlazi s čela Croduxa

>> Radnici Dine: Igraju se našim životima!

O svojoj su situaciji, ali i mogućoj ekološkoj opasnosti, izvijestili i predsjednika Europske komisije Barossa i nadaju se da će barem Europa reagirati. Radnici su bez plaće već 8 mjeseci i ljuti ih najava da će se konačna odluka o ulasku Croduxa znati tek za petnaestak dana.

'To jednostavno je nemoguće, nedopustivo, to se radnicima Dine priča već 2 godine, za 10, 15 dana i svi rokovi su istekli. Mislim jednostavno ta odluka treba biti danas, radnicima treba danas kruha', ističe Predrag Mihaljević, dopredsjednik Sindikata radnika Dine.

'Nama je svejedno tko će nas uzeti. Nama je bitno da radimo. Da prodajemo svoj rad i svoje znanje i da dobijemo novce', kaže Rifo Kamberović, radnik Dine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene