Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narodna stranka - reformisti

Počelo je: Bivši HNS-ovci bliski Čačiću osnovali stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji članovi Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), vjerni Radimiru Čačiću, predali su danas zahtjev za registracijom udruge kao preteče novoj Narodnoj stranci - reformista, koja će biti osnovana po povratku Čačića iz pulskog zatvora.

Bivši članovi HNS-a, simpatizeri te stranke te građani koji do sad nisu bili politički aktivni okupili su se u udrugu 'Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformista'. Članovi kažu kako vide nove prostore za kreiranje i provođenje racionalne i mjerljive politike, prije svega u gospodarstvu i obrazovanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gospodarske promjene Bivši HNS-ovci osnivaju novu stranku, vjeruju da će ih građani prepoznati Slika nije dostupna Okupljanje bivših HNS-ovaca Udruga pa stranka: Kada se Čačić vraća u političku arenu?

'Nova stranka svoj put želi graditi ugledajući se na zapadne demokracije koje grabe naprijed, nude i provode konkretna rješenja za izlazak iz krize i gospodarski napredak, dok stranke u Hrvatskoj i dalje vode ideološke 'ratove'', stoji u priopćenju udruge.

HNS zaštitio ime kako im ga Čačić ne bi 'ukrao'

Pozivaju na hrabru i odgovornu politiku koja može preuzeti odgovornost za nužnu i što hitniju reformu javne uprave, donošenje i provedbu strategije upravljanja državnom imovinom, gospodarenja otpadom, kao i realizaciju već postojećih i za oporavak neophodnih projekata u energetici i poljoprivredi.

'Vjerujem da je konačno sazrelo vrijeme u Hrvatskoj za vlast čija će se efikasnost i sposobnost moći jasno pratiti i mjeriti na konkretnim projektima i rezultatima. Naša Inicijativa poruka je i svim građanima Hrvatske koji prepoznaju temeljne vrijednosti narodnjaštva nekadašnje Hrvatske narodne stranke, da nas podrže i da nam se pridruže u stvaranju nove, kompetentne i odgovorne političke snage u Hrvatskoj', istaknula je predsjednica Udruge Natalija Martinčević, bivša članica HNS-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene