Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana dodjela

Radi poboljšanja socijalnog dijaloga uručeni ugovori vrijedni 18 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svrhu poboljšanja kvalitete socijalnog dijaloga, te razvoja i jačanja administrativnih i stručnih kapaciteta svih razina organizacija socijalnih partnera, ministar Mirando Mrsić korisnicima je uručio ugovore vrijedne gotovo 18 milijuna kuna.

Na svečanoj dodjeli ugovora u okviru otvorenog poziva iz EU projekta "Jačanje socijalnog dijaloga – faza II", Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, dodijeljena su bespovratna sredstva korisnicima u iznosu od 17.641.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sever opovrgava špekulacije Pregovori o ZOR-u: Nema suglasnosti oko otkaza kod malog poslodavca Slika nije dostupna 'Počinte pakirati stvari' Vilim Ribić vlasti: Napravili ste karneval od socijalnog dijaloga

Jedan od dvadesetak korisnika ugovora gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić, dobio je poticaj za jačanje socijalnog dijaloga u Buzetu.

"Drago mi je da je Buzet kroz prethodne projekte postigao vrlo dobre rezultate u komunikaciji s poduzetnicima. Danas imamo samo dva posto nezaposlenih, a ova sredstva će pomoći da tu razinu zadržimo i ostanemo grad s najmanjom stopom nezaposlenosti, te se nadam da ćemo privući nove investicije i poduzetnike", kazao je Žulić.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević istaknuo je da će sredstva iskoristiti na radionice za uspostavljanje što boljeg socijalnog dijaloga, a zbog čestih nesreća u tom sektoru i na zaštitu na radu. "Mi nemamo dobru komunikaciju u socijalnom dijalogu, a to moramo učiti. Očekujemo da ćemo poboljšati dijalog jer se razgovorom mnogo toga može izbjeći, primjerice sukobi i štrajkovi. Drugi nam je cilj upoznati probleme s kojima se susreću kolege u EU, te nastojati učiti iz njihovih primjera", rekao je Dragičević.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić rekao je da jačanje socijalnog partnerstva neophodno. Dodao je da je to komponenta bitna za razgovore i pregovore za stolom, na razini tvrtke, na razini sektora, a i na razini države.

"Natječaja je sve više, a svakim krugom više je prijavljenih, te je više sredstava koje možemo dodijeliti. Značajno je što se mijenja poslovno okruženje, svi težimo da imamo više povjerenja jedni u druge, i poslodavci i sindikati i država i udruge poslodavaca", istaknuo je Mrsić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene