Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ja sam Srbin, stopostotni! Isto tako volim i domovinu gde sam rođen. Jer, nisu me samo otac i majka napravili, napravile su me i ličke planine, onaj moj Velebit i Jadransko more koje volim ceo život.


"Kad si stranac negdje na drugi način si građanin planete, mala je jedna zemlja. Prepoznajući to u sebi, osjećam ljubav i posebno lokalni patriotizam prema mojoj nacionalnosti i porijeklu. Ja sam Srbin, stopostotni! Isto tako volim i domovinu gdje sam rođen. Jer, nisu me samo otac i majka napravili, napravile su me i ličke planine, onaj moj Velebit i Jadransko more koje volim cijeli život. Napravili su me kao mladog čovjeka zagrebačka akademija i teatar isto kao i Beograd u koji sam dolazio, bilježio prve uspjehe i snimao filmove", rekao je Rade Šerbedžija u intervjuu za beogradske Večernje novosti. 

Vezani članci Rade Šerbedžija (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) Krenuo rat Šerbedžije i Štulića: ''Taj Rade mračno laže. Nikad nisam bio prijatelj s njime'' Rade Šerbedžija (Foto: Pixsell) Rade Šerbedžija progovorio o velikom gubitku: "Još je duboko u meni prisutan"

Šerbedžija je to rekao govoreći o svojoj nedavno objavljenoj zbirci pjesama "Stranac". "Ja sam odavno svoj na svome.  Kad jednom postaneš stranac nikad više ne možeš nazad. Rekao mi je veliki hrvatski pjesnik Danijel Dragojević: "Uh, što ti zavidim, ti si ono što ja sanjam cijeli život, da postanem stranac u vlastitoj zemlji". Ima u tome nekakve ljepote", kaže Šerbedžija, koji priznaje da u životu ne bi mogao bez mora te da mu je ribolov posebna strast.

Uskoro će u ribolov u jednom posebnom čamcu, onome koji je pripadao nedavno preminulom glumcu Draganu Nikoliću

"Milena Dravić mi je poklonila Draganov čamac. Inzistirala je da mi ga pokloni i da bude kod mene, jer smo veliki prijatelji. Uskoro ću čamac prenijeti u Hrvatsku i porinuti ga u more u Istri. Vozit ću ga između Fažane i Briona, lovit ću ribu na njemu, prevozit ću moje glumce s njim. Fina je to barka od šest i pol metara. Zvat će se "Gaga". Moram samo njegovu sliku impregnirati na barku, ali da bude crno-bijela, kao neka grafika. I tako će Gaga ploviti sa mnom po Jadranskom moru", rekao je Šerbedžija u intervjuu Večernjim novostima