Zbogom

ODLAZAK LEGENDE Umro Dragan Nikolić

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon duge bolesti napustio nas je Dragan Nikolić, jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima.

Legenda jugoslavenskog glumišta Dragan Gaga Nikolić preminuo je jutros u 73. godini života. Dragan se borio s teškom bolešću. Preminuo je u beogradskoj bolnici, nakon duge i teške bolesti.

Pogledaj i ovo Milena Dravić i Dragan Nikolić (Foto: Screenshot Youtube) Rastavila ih smrt Velika ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića: Vjenčali su se u pauzi za ručak, a ostali zajedno 45 godina

Velikan jugoslavenskog glumišta borio se s problemima debelog crijeva. Operiran je u veljači prošle godine, ali krajem proljeća iste godine stanje mu se pogoršalo. Tada su mu liječnici uspjeli spasiti život. Iza sebe je ostavio suprugu Milenu Dravić, također glumačku legendu, s kojom se upoznao 1972. godine kada su zajedno vodili show program 'Obraz uz obraz'. Vjenčali su se u jednoj pauzi između snimanja. Milena se do posljednjeg trenutka brinula o njemu. 

OVDJE pročitajte s kojim se riječima od Dragana oprostio Relja Bašić.

Popularni glumac rođen je 20. kolovoza 1943 u Beogradu. Najprije je upisao gimnaziju ali nije ju završio jer se prebacio u ekonomsku školu. Sa 17 godina je položio prijemni na Akademiji za kazalište, fil, radio i televiziju te tada bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskim umjetnosti u Beogradu.

Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima "Horoskop", "Bube u glavi", "Uloga moje obitelji u svjetskoj revoluciji", "Mlad i zdrav kao ruža", "Bez riječi", "Kičma", "Nacionalna klasa", "Ko to tamo peva", "Banović Strahinja", "Sezona mira u Parizu", "Nešto između", "Balkan ekspres", "Obećana zemlja", "Poslednji krug u Monci", "Original falsifikata"... Nagrada "Pavle Vuisić" za životno djelo dodijeljena mu je 2000. godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene