Ljuti i nezadovoljni, u Zagreb su nakon velikih poteškoća u željezničkom prometu, tek oko ponoći stigli putnici iz Splita.


Nakon što su zbog snijega stala dva vlaka na ličkoj pruzi, putnici koji su se vozili u onome koji je prometovao u smjeru Zagreba, pri povratku u drugom vlaku koji je došao u pomoć također su imali problema. Svoje nezadovoljstvo nisu skrivali dolaskom na Glavni željeznički kolodvor rekavši kako ne vjeruju da je snijeg u prosincu mogao ikoga iznenaditi i kako je HŽ za ovakvo vrijeme trebalo biti već odavno spreman.

Vezani članci Očevid na pruzi, ilustracija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Teška nesreća u Sesvetama: Pješak poginuo u naletu vlaka na pružnom prijelazu Slika nije dostupna VIDEO: Zbog snijega 2.500 putnika sate proveli u tunelu

U željezničkom prometu imali smo dosta poteškoća, rekla je glasnogovornica Hrvatskih željeznica Vlatka Škorić te dodala kako su jučer dva nagibna vlaka na Ličkoj pruzi ostala u zametena u snijegu.

Podsjetila je kako su nagibni vlakovi, onaj koji je jučer ujutro krenuo iz Zagreba u Split zapeo u Vrhovinama, a nagibni vlak koji je iz Splita vozio prema Zagrebu zapeo je u Medku. Napomenula je i kako su putnici cijeli dan bili u vlaku te najavila kako će im HŽ zbog tog ponuditi jednu besplatnu vožnju ili povrat novca. 'Tek kad su došli popodnevni klasični vlakovi iz smjera Splita i Zagreba deblokirani su zatrpani vlakovi', rekla je dodavši kako su putnici iz zatrpana vlaka u Vrhovinama prebačeni u klasični vlak za Split.

>> Hrvatska zametena: Prometni kolaps i jedna ljudska žrtva

Podsjetila je kako su putnici iz zatrpana vlaka u Medku prebačeni u Gospić te tamo čekali vlak koji ih je oko ponoći dovezao u Zagreb. Dakle, na odredište su stigli sa zakašnjenjem od čak 20 sati. Škorić je kazala kako je zbog snijega i zamrzavanja bilo problema i u prometovanju lokalnih vlakova u Zagrebu. Tek nakon što su krenuli popodnevni vlakovi iz Splita i Zagreba kao klasične garniture umjesto nagibnih vlakova, uspjele su se probiti do zametenih vlakova. Tako su putnici jutarnjeg i popodnevnog vlaka za Split stigli u Split zajedno pola sata iza ponoći, a putnici jutarnjeg i popodnevnog vlaka za Zagreb stigli su u Zagreb oko ponoći. Putnicima koji su izgubili vezu za druge vlakove HŽ Putnički prijevoz omogućio je smještaj u hotelu u Splitu i Zagrebu na račun HŽ-a, a putnicima jutarnjih vlakova ponuđen je povrat novca ili gratis karta po izboru za novo povratno putovanje na hrvatskim prugama, izvijestio je HŽ.