Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pusić: Sanader predlaže odgodu primjene ZERP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader predložit će parlamentarnim strankama da ZERP ostane na snazi, ali da se ne primjenjuje do ulaska u EU izjavila je predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora Vesna Pusić.

Pusić je to izjavila nakon konstituirajuće sjednice Odbora na kojoj je Sanader izvijestio o stanju u pregovorima s EU.

Pročitajte i ovo Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade? Slika nije dostupna Odluka o ZERP-u idući tjedan

Sanader je govorio o mogućnosti da ZERP ostane na snazi, ali da se ne primjenjuje do ulaska u EU, rekla je Pusić ne navodeći pojedinosti.

Dodala je da će se više znati u utorak za kada je najavljen sastanak predsjednika svih parlamentarnih stranaka o tom problemu koji blokira pristupne pregovore.

Prema njezinim riječima pitanje ZERP-a trebalo je riješiti ranije i u tom se slučaju ne bi izgubilo dragocjeno vrijeme.

Ponovila je da je cilj ove godine otvoriti sva pregovaračka poglavlja, a zatvoriti ih do 10. mjeseca 2009. kada istječe mandat Europske komisije. 

>> Sanader: Između EU i ZERP-a biram EU

Pusić smatra da ZERP predstavlja glavni problem što se tiče brzine pregovora, a drugi je spremnost Zagreba da preda pregovaračka stajališta i ispuni mjerila za otvaranje i zatvaranje pojedinih poglavlja.

'To možemo sami, to ne ovisi o Europskoj komisiji ili nekoj članici Unije' naglasila je Pusić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene