Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liberalizacija tržišta

Pusić o ZOR-u: Daje neku šansu ogromnoj armiji nezaposlenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj ZOR je vrlo, vrlo blag korak koji barem malo povećava šansu za one koji su danas nezaposleni, rekla je Pusić.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u srijedu da je prijedlog novog Zakona o radu (ZOR) najblaža moguća liberalizacija tržišta rada, koja daje neku malu šansu ogromnoj armiji nezaposlenih u Hrvatskoj da će se ikada imati šanse zaposliti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregled tjedna Vatrene se prvo dizalo u nebesa, a sad ih se kritizira kao da su zabavljači u cirkusu Slika nije dostupna Lakše do otkaza Donosi li prijedlog Zakona o radu nejednakost?

To je suština novog ZOR-a, kazala je Pusić novinarima, komentirajući sindikalne prosvjed protiv izmjena ZOR-a nakon konferencije za novinare u povodu povrata aerofoto snimaka teritorija Hrvatske iz 1968.

Burno u Saboru: 'Mažete oči građanima!'

Treba i dalje voditi socijalni dijalog, ali i socijalni dijalog između zaposlenih i nezaposlenih. Vladina zadaća je kreirati uvjete u kojima nezaposleni neće biti izolirani ili izbačeni iz bilo kakvog dijaloga ili šanse da se ikada zaposle, nego obratno, istaknula je.

'Ovaj ZOR je vrlo, vrlo blag korak koji barem malo povećava šansu za one koji su danas nezaposleni', rekla je Pusić. Na pitanje kako komentira prijetnju sindikalnih čelnika vladajućoj koaliciji da će je srušiti s vlasti, odgovorila je kako je zadaća Vlade čuvanje institucija, a više neće proći ideja da se institucije države organizirano destabiliziraju izvan redovnih procedura.

Zakon zbog kojeg se 'ratuje': Za ili protiv radnika?

"Postoje izbori, ako se tamo nije uspjelo pobijediti onda se ne može različitim vrstama referenduma rušiti redovne institucije vlasti. Svaka vlast ima svoju odgovornost i obaveze, ali i svaka opozicija. Dakle, izvolite na izbore i tim putem kroz redovnu proceduru", poručila je.

Pusić je naglasila da poštivanje institucija i procedure nije obaveza samo vlasti već i opozicije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene