Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U mjestu Varivode nepoznati je počinitelj polomio drveni križ i ukrao spomen-ploču s imenima devetero srpskih civila ubijenih nakon Oluje.


Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac posjetio je danas mjesto Varivode, u kojem je nepoznati počinitelj u noći s četvrtka na petak polomio drveni križ i ukrao spomen-ploču s imenima devetero srpskih civila ubijenih 1995. nakon akcije 'Oluja'.

Vezani članci Dvojica muškaraca pokušala su strgnuti LGBT zastavu - 3 Dvojica vandala pokušala strgnuti duginu zastavu. Slučajno ih snimile kamere pa su dali petama vjetra. A onda je sve vidjela i policija Slika nije dostupna Josipović: Zločin u Varivodama je sramota, krv se ne može obrisati

Pupovac je s mještanima Varivoda položio cvijeće na mjesto križa i poručio kako od policije i Državnog odvjetništva očekuje da što prije pronađu i kazne počinitelje tog vandalskog čina, ali i zločina počinjenog 1995. u Varivodama i susjednom selu Goršićima.

'Očekujemo da će policija utvrditi tko su počinitelji ovog vandalskog djela, ali i da će policija, DORH i sudstvo konačno kazniti one koji su počinili zločin 1995.', izjavio je Pupovac Hini. Podsjetio je da je nakon 'Oluje' u Varivodama ubijeno devet, a u Goršićima sedam osoba u dobi između 60 i 85 godina. (Hina)