Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je kako je njegova stranka s HDZ-ovim pregovaračima gotovo u potpunosti uskladila poglavlja obnove i stambenog zbrinjavanja, izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture te regionalnog razvitka, ocijenivši realnim potpisivanje sporazuma s mandatarom Ivom Sanaderom u srijedu ili četvrtak, odnosno 9. ili 10. siječnja.


''Jučer smo usuglasili većinu točaka unutar ova četiri poglavlja, gotovo sve. Nešto je još ostalo za usuglašavanje", kazao je Pupovac novinarima na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća.

Vezani članci Slika nije dostupna Swoboda pozdravio potpisivanje arbitražnog sporazuma Slika nije dostupna Mesić: Sporazum bi mogao biti dobar

Ocijenio je da je tempo pregovora s HDZ-om dobar, te najavio nastavak pregovaranja za utorak. 

>> 'Koalicijski sporazum se potpisuje u utorak'

Na novinarsko pitanje je li mu HDZ nudio mjesto potpredsjednika vlade, Pupovac je odgovorio kako još ne osjeća da je programu nove Vlade RH pridonio u toj mjeri da bi se za njega mogao boriti u samoj Vladi.

"Da bi netko bio u Vladi, mora to i zaslužiti, a to može samo tako da pridonese programu Vlade za koji se može izboriti. Ja još ne osjećam da sam pridonio programu Vlade da bih se mogao za njega i boriti u toj vladi", kazao je Pupovac.

Dodao je da će SDSS, završe li pregovori uspješno, sasvim sigurno imati svoje predstavnike u Vladi, ali i naglasio da se "još nije razgovaralo o kadrovima i funkcijama".

Pupovac je odbacio ideju da prihvati mjesto potpredsjednika Vlade RH bez portfelja, kazavši da SDSS u Vladi želi sudjelovati punim kapacitetom i s najboljim kadrom, te da u obzir dolaze isključivo mjesta s punim ovlastima i odgovornošću.

Potvrdio je da je vidio dijelove koalicijskog sporazuma koji je HDZ usuglasio s čelnicima koalicije HSS-HSLS.

"Sporazum nismo vidjeli u cijelosti, vidjeli smo dijelove koji su nam važni u ovoj fazi pregovora, poput pravosuđa, reforme javne uprave, borbe protiv korupcije i vanjske politike", rekao je Pupovac.

Naglasio je da će SDSS sasvim sigurno dograditi te segmente koalicijskog sporazuma, odnosno da će sporazum SDSS-a s mandatarom sadržavati neke komponente kojih nema u sporazumu s koalicijom HSS-HSLS.

"Vjerojatno ćemo dobiti na uvid i još neke komponente, ovisno o dinamici pregovora", dodao je Pupovac.