Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Protiv Ustavnog suda

Pupovac: Manjine ne postoje da bi netko na njima vježbao nacionalističke stavove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Pupovac još je jednom podigao glas protiv odluke Ustavnog suda.

SDSS-ov Milorad Pupovac na saborskom Odboru za Ustav i poslovnik zatražio je da se na dnevni red saborske sjednice po hitnom postupku uvrsti odluka Ustavnog suda kojim manjine na izborima nemaju pravo na dvostruko pravo glasa, te da se pronađe neko rješenje.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin pratite na DNEVNIK.hr-u USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda Ustavni sud odlučio: Zoran Milanović ne može biti premijer Izbore ne dovode u pitanje Pročitajte cijelo upozorenje Zoranu Milanoviću koje je objavio Ustavni sud

'Ustavni zakon pupčanom je vrpcom vezan uz proces naše nezavisnosti, i ako netko misli da je treba prerezati i manjine pustiti u bestežinsko stanje taj se vara', poručio je Pupovac, dodajući kako manjine ovdje nisu kako bi netko na njima vježbao nacionalističke stavove, pa ni Ustavni sud.

I predstavnik talijanske nacionalne manjine, Furio Radin obrušio se na ukidanje ovakvog rješenja, pitajući se vrijede li manjinci manje od Hrvata.

Svoju odluku ustavni su suci, tvrdi, donijeli u suradnji s ustavnim stručnjacima, koji su u drugim okolnostima govorili nešto drugo. Poniženi su, kaže, Sabor, i narodna volja, a međunarodnoj smo javnosti govorili jedno, a radili drugo. U Ustavnom sudu, smatra, sjede ljudi s političkom prošlošću, pa će, tvrdi, prođu li na izborima, tražiti da se to promijeni.

No, saborski odbor danas nije mogao donijeti nikakvu odluku jer nije bilo dovoljno ruku, odnosno nije postignut kvorum. SDP i HNS odavno bojkotiraju sjednice, a zastupnik Šemso Tanković je bio spriječen i nije se pojavio.

Podsjetimo, Ustavni sud je u srpnju odluku o dvostrukom pravu glasa proglasio protuustavnom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene