Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac zahvalio je u četvrtak kolegama koji su stali u njegovu zaštitu, odnosno osudili verbalne napade Branimira Glavaša na njega i govor mržnje, ali i izrazio zaprepaštenost "da jedan broj zastupnika želi ukloniti SDSS iz Sabora".


"Zahvaljujem kolegama koji su prema svojoj savjesti odlučili govoriti, (...) koliko god mi je drago da su se kolege javili, toliko sam zaprepašten činjenicom da jedan broj zastupnika želi ukloniti SDSS iz Sabora", rekao je Pupovac novinarima.

Vezani članci Boris Milošević Boris Milošević stavio mandat na raspolaganje Andreju Plenkoviću: ''On se, kao i mi, priprema za sve što je pred njim'' Slika nije dostupna Pupovcu zaprijetili smrću: 'Nije me strah, ovo je moja sredina!'

"Ne tražim nikakvu zaštitu, posebno ne nikakvu privilegiju u tom pogledu", uzvratio je upitan drži li da bi netko trebao stati u (njegovu) zaštitu na razini države.

"Ono što mi se čini je (da je) na djelu djelo mržnje, da je na djelu poticanje na krivično djelo i da je na djelu ometanje rada pravosuđa i širenje straha u širem prostoru. Ako državne insitucije ne prepoznaju to što se meni čini da se može prepoznati u djelovanju grupacija koje su se usmjerile na Klub SDSS-a, onda to pokazuje zabrinjavajuće stanje u našem pravosuđu, u sudbenoj vlasti i u moralnom osjećaju javnosti i javnih institucija", rekao je Pupovac.

'Pupovac bi sa Sanaderom u zatvoru mogao igrati čovječe ne ljuti se'

Upitan hoće li sam nešto poduzeti ako nitko od predstavnika države ništa ne poduzme, SDSS-ov zastupnik poručuje kako "sigurno neće pisati ni predsjedniku Haškog suda, niti generalnom tajniku UN-a".

Zastupnici nekoliko klubova osudili su u četvrtak verbalne Glavaševe napade na Pupovca i govor mržnje, no HDSSB-ov Dinko Burić ponovio je kako smatra da onima koji su sudjelovali u velikosrpskoj agresiji nije mjesto u Hrvatskom saboru.

Burić poručuje i kako neće stati "dok na čistac ne istjera i Tesla Banku, koja je Pupovcu postala etnobiznis za osobno bogaćenje i korist".

Zastupnik talijanske manjine Furio Radin Burića proziva za "agresiju i govor mržnje", a posebno mu zamjera što Pupovca naziva etnobiznismenom.

"Nemate druge argumente pa izvučete etnobiznis. Vi koji živite od nacionalizma, vi ste etnobiznismen, to je jedino oružje koje imate", kazao je Radin.

Buriću je poručio i kako je Pupovac u Saboru već 20 godina, da je "on gradio ovu državu, sviđalo se Buriću ili ne". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju