Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice za budžet

Puljani nakon olujne bure zbrajaju štete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon nevremena, Puljani zbrajaju štete. Najviše su stradale brodice, koje je jaka bura nosila s jedne ne drugu obalu.

Stradala su i stabla, stupovi za struju. Na sreću današnji dan, osim po saniranju šteta, ni po čemu ne podsjeća na jučerašnji. No, posljedice bure tek će se osjetiti i to u novčanicima. Puljani zbrajaju štete, a ribari tresu svoju nasukanu barku, kako bi je dizalicom prebacili na kamion. Dok su jedni u zraku procjenjivali štete na barci, drugi su stavili bocu na leđa pa u more.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Kažu ribari, šteta bi na obje brodice, koje su u nevremenu oštećene, mogla iznositi 50.000 kuna. U obližnjem su kampu jučer bezuspješno bitku vodili i sa stablima. 'Ovo je najveća šteta i najveći problem koji sada nitko ne može da dođe to otpiliti, moramo zvati planinare da dođu to skinuti', kaže čuvar kampa Stojan Stojanović, a za to će trebati, kaže, 20-tak tisuća kuna. Vatrogasci su jučer najviše pilili grane i i uklanjali drveća sa ceste i svaka im bura donosi isti posao.

'Ja znam da je vjetar, da je jačina vjetra glavni faktor i sve je to u redu, ali ja vjerujem da ako bi se održavalo to, da bi stanje bilo puno blaže', smatra Guerino Radešić, zamjenik zapovjednika JVP-a Pula. Danas ipak sve pitomije izgleda, na jučerašnji kaos podsjećaju samo ispiljena stabla, a i posljednji potrošači struje, danas u priključeni na mrežu. 'Potrošači su svi pod naponom. Ostaje da saniramo ta kvarna mjesta koja još uvijek pružaju opasnost', objasnio je Milovan Jovan iz Elektroistre.

I tako danas uz mirnije more, Puljani tek postaju nemirniji, jer bura i dalje odnosi kune iz njihovih novčanika za nadoknadu nastale štete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene