Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon nevremena, Puljani zbrajaju štete. Najviše su stradale brodice, koje je jaka bura nosila s jedne ne drugu obalu.


Stradala su i stabla, stupovi za struju. Na sreću današnji dan, osim po saniranju šteta, ni po čemu ne podsjeća na jučerašnji. No, posljedice bure tek će se osjetiti i to u novčanicima. Puljani zbrajaju štete, a ribari tresu svoju nasukanu barku, kako bi je dizalicom prebacili na kamion. Dok su jedni u zraku procjenjivali štete na barci, drugi su stavili bocu na leđa pa u more.

Vezani članci U Čazmi sanacija i zbrajanje šteta - 1 U Čazmi još uvijek 40 kuća bez krova, brojne građevine nastradale: "Užas, plače mi se kad ovo vidim" Đurđa Vujić Mrazovac Prokišnjavaju i neki stambeni kontejneri u Petrinji: "Dva dana čistim vodu i spavam pod kišom. Kiša mi pada nad krevetom"

Kažu ribari, šteta bi na obje brodice, koje su u nevremenu oštećene, mogla iznositi 50.000 kuna. U obližnjem su kampu jučer bezuspješno bitku vodili i sa stablima. 'Ovo je najveća šteta i najveći problem koji sada nitko ne može da dođe to otpiliti, moramo zvati planinare da dođu to skinuti', kaže čuvar kampa Stojan Stojanović, a za to će trebati, kaže, 20-tak tisuća kuna. Vatrogasci su jučer najviše pilili grane i i uklanjali drveća sa ceste i svaka im bura donosi isti posao.

'Ja znam da je vjetar, da je jačina vjetra glavni faktor i sve je to u redu, ali ja vjerujem da ako bi se održavalo to, da bi stanje bilo puno blaže', smatra Guerino Radešić, zamjenik zapovjednika JVP-a Pula. Danas ipak sve pitomije izgleda, na jučerašnji kaos podsjećaju samo ispiljena stabla, a i posljednji potrošači struje, danas u priključeni na mrežu. 'Potrošači su svi pod naponom. Ostaje da saniramo ta kvarna mjesta koja još uvijek pružaju opasnost', objasnio je Milovan Jovan iz Elektroistre.

I tako danas uz mirnije more, Puljani tek postaju nemirniji, jer bura i dalje odnosi kune iz njihovih novčanika za nadoknadu nastale štete.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju