Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkaz ugovora o radu

Puljak se riješio najpoznatije zviždačice: "Đerek je prekoračila svoje ovlasti, upozorili smo je, oglušila se"

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak komentirao je situaciju sa nekadašnjom savjetnicom i zviždačicom Majom Đerek.

Odzvonilo je poznatoj zviždačici Maji Đerek jer je razotkrivala nepravilnosti vezane uz gradsku imovinu u Splitu. Sporno je donošenje pravilnika po kojem je otac splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića dobio doživotno pravo korištenja stana.

O detaljima je izvijestio splitski gradonačelnik Ivica Puljak na konferenciji za medije. Do otkaza ugovora o radu, Đerek će biti suspendirana i primati 60 posto plaće.

Pročitajte i ovo Davor Božinović prepucavanja zbog Dodika Božinović prozvao Milanovića: "Uvrijedio je i ponizio policiju"

"Maja Đerek je postala teret za ono što želimo ispuniti u Splitu i za što smo dobili povjerenje građana, zbog toga sam donio odluku o pokretanju postupka o težoj povredi službene dužnosti pred službeničkim sudom i do tada će biti suspendirana. Nedopustivo mi je da kao gradonačelnik o politikama grada saznajem iz medija. Mi nastavljamo s istom praksom uvođenjem reda, ali s drugom osobom", rekao je Ivica Puljak. 

"Stojim iza toga da je odluke donosila zakonito, nikad se nismo miješali u stručni rad pročelnika. Počela se baviti politikom, van ingerencija i svojih ovlasti. Kao gradonačelnik to neću dozvoliti, to je uvod u anarhiju i nered. Zamislilte da svaki pročelnik vodi svoju politiku", nastavio je splitski gradonačelnik. 

Pročitajte i ovo Tornado u Ptuju snimili lovci na oluje VIDEO Tornado protutnjao susjedstvom: Stabla su se savijala pod kutom od 45 stupnjeva

Upitan o kadrovskom stanu u kojem živi Nikola Ivošević, glumac HNK i otac splitskog dogradonačelnika, Puljak je rekao kako je Ivošević dobio stan prije 15 godina, te naglasio kako jedino što su oni napravili jest da su mu povećali najamninu.

Puljak je rekao da je Đerek izašla iz svojih okvira.

"Ona je izabrana kao profesionalac na natječaju na koji se jedina javila. Prije je bila moja savjetnica, i to je moja greška. Ovih 15 obitelji koji žive u kadrovskim stanovima uredno žive i plaćaju najam. Ja ih nemam namjeru izbaciti iz stana. Mislim da je Đerek izašla iz svojih okvira", istaknuo je Puljak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene