Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje

Pula najnesigurniji grad? Građani kažu: Gluposti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pula je, prema rezultatima časopisa Zaštita, najnesigurniji grad uz Slavonski Brod i Vinkovce, kada su u pitanju teške krađe i razbojništva u protekloj godini, a prešla je i Zagreb.

Vijest je podigla buru u Puli, a njezini građani takve izjave odlučno odbacuju. Pulski gradonačelnik traži studiju na uvid, a ukoliko se utvrdi pogreška, tužit će. Puljani, kao građani, navodno najnesigurnijeg grada po broju razbojništava i krađa, djeluju prilično opušteno.

Pročitajte i ovo Telefoniranje, ilustracija završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'To su priče za malu djecu, to nema veze sa stvarnošću', kažu Puljani. Slaže se sa svojim sugrađanima i njihov gradonačelnik Boris Miletić, koji je zatražio na uvid studiju i metodologiju koja je dovela do takvog rezultata. 'Upravo pred samu turističku sezonu na kojoj se u Hrvatskoj jako gleda ići s takvim informacijama koje će sigurno neke druge konkurentske destinacije pokušat zloupotrijebiti, nisu dobre', ističe on.

Hoće li to naškoditi nadolazećoj turističkoj sezoni, građani su podijeljena mišljenja. Pula je, prema iznesenim rezultatima opasnija od Zagreba, a sa 23-postotnom stopom, šiša metropolu za 4 posto. 'Gledajući na te grafove, naprosto ne vidim niti jedan razlog zbog čega bi Pula toliko odskakala', dodaje Miletić. Gradonačelnik je odlučan smatra da takve špekulacije treba potkrijepiti čvrstim dokazima, a on još nije vidio niti jedan. 'Očekivat ćemo prije svega ispriku i demantij, a ukoliko to izostane, ukoliko je zadnje rješenje tužba, zašto da ne', zaključuje gradonačelnik Pule. Ovih će dana svi detaljnije analizirati, ipak sezona je pred vratima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene