Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Puki, koliko košta da se ne kandidiraš?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao gost Teme dana Nove TV, predsjednik Uprave Nacionala Ivo Pukanić opisao je kako ga je predsjednik HNS-a, Vlatko Marković, želio podmititi da se ne kandidira na mjesto šefa HNS-a.

Pukanić kaže da je odlučio progovoriti kako bi svi znali kakav je čelni čovjek organizacije koja brine za sport kojim su Hrvati zaluđeni. Pukanić nije želio potvrditi je li mu mito u Markovićevo ime nudio Miro Vidović 

Pročitajte i ovo Ružica sada napokon može svaki dan u školu (Foto: Dnevnik.hr) - 7 krenuli u školu Sve pokrenuli učenici: Kako su suze jedne srednjoškolke dirnule cijelu Hrvatsku Slika nije dostupna Obitelj traži odštetu Počelo ponovljeno suđenje za ubojstvo Pukanića i Franjića

- K meni u ured došao je izvjesni M.V. i otvoreno mi rekao: 'Čuj Puki, šalju me Cvrk (projektnog menadžera Eura 2012. Zorana Cvrka, op.a.) da  i Vlatko, daj reci koliko košta, koliko treba platiti, tj. koliko tražiš da se ne kandidiraš za mjesto predsjednika HNS-a?', priča Pukanić.

Pukanić je, prema vlastitim riječima, odbio takav razgovor i o svemu odmah izvijestio Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka jer je, kaže, smatrao da državni vrh, koji vodi zemlju koja se kandidira za tako važno i prestižno natjecanje kao što je Euro, mora znati kakav je karakter čovjeka koji je na čelu tog projekta.

Dodao je da Bajiću nije podnio prijavu protiv Markovića, već ga je samo izvijestio o događaju.

- Gospodin Pukanić tada nije spomenuo ime osobe koju je sada naveo u svojoj kolumni te je rekao da će identitet navesti kada i ako odluči podnijeti prijavu. Tako činjenice koje je tad iznio nisu bile dovoljne da bi odvjetništvo po njima postupalo, kaže glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.  

Pukanić je potvrdio njezine riječi. Nije, kako kaže, želio riskirati da bude optužen da koristi tu situaciju da zasjedne u fotelju predsjednika HNS-a, a još više je želio izbjeći iste optužbe u slučaju da Hrvatska ne dobije Euro, kako se i dogodilo.

- No, ja bih o tome progovorio i da smo dobili Euro, samo sam htio da sve to prođe. A, bez obzira na sve, bilo bi mi drago da smo dobili Euro, kaže Pukanić.

Na pitanje krije li se iza inicijala M.V. Miro Vidović, Pukanić nije htio odgoviriti ni potvrdno ni niječno, rekavši kako će puno ime i prezime te osobe iznijeti u javnost kad i ako procijeni da je to potrebno.

- Taj bi se i đavlu prodao, a kamoli ne meni da sam mu to ponudio...uostalom uopće me ne zanimaju 'Pukanići', to je prodavanje magle, ja sam četiri puta legalno biran na mjesto predsjednika i nikakva pomoć mi nije trebala, odgovara Marković na optužbe i najavio mogućnost tužbe.

Pukanić, pak, uzvraća da nije bitno što se govori, nego tko govori.

- Ja poznam Vlatka Markovića, on je prevarant i i ja bih se zamislio nad samim sobom da on ima nešto lijepo reći o meni, i nadam se da će sve i doći do suda da Vlatku Markoviću oči u oči kažem sve što ga ide, uzvratio je Pukanić.

Pukanić se, inače, složio s činjenicom da HNS kao tvrtka doista odlično funkcionira.

- Ali to nije Markovićeva zasluga, zaslužna je generacija '98., Vatreni, Ćiro te Mikša i Vedriš, ta ekipa je akumulirala novac koji se onda na temelju sjaja Vatrenih dalje generirao, a Vlatko novac samo zna trošiti, prosipao je Pukanić nove optužbe.

Na pitanje ima li svjedoke da mu je Marković doista nudio mito i da se sve tako zbilo, Pukanić je odgovorio potvrdno.

- Još su se Cvrk i onaj koji me je posjetio javno žalili kako sam ih odbio, a Cvrk je čak pitao jednog mog prijatelja može li što učiniti da me se ikako odgovori od kandidature, rekao je Pukanić.

Na pitanje zanima li ga još fotelja HNS-a rekao je da je proteklih mjeseci shvatio koliko je teško bolestan hrvatski nogomet i da je potreban netko tko ima više vremena od njega, a možda i više znanja, da ga ozdravi.

- Ta osoba nisam ja, a još manje je to Vlatko Marković, koji u posljednjih osam godina nije učinio ni jednu pozitivnu stvar za hrvatski nogomet, nego ga je samo unazadio, završio je Pukanić. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene