Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija na konferenciji za medije izvijestila je o detaljima velike pljačke u Zagrebačkom holdingu.


Trojica maskiranih muškaraca naoružanih vatrenim oružjem upala su u srijedu oko 18:30 sati u holdingov Centar za korisnike u Vukovarskoj ulici iz kojeg su odnijeli veću količinu novaca. Zlatko Ancić iz službe za odnose s javnošću kazao je na konferenciji za medije da je riječ o "većoj materijalnoj šteti", no ne i kolikoj. Neslužbeno se doznaje da je riječ o ipak manje od 800 tisuća kuna, iznosu o kojem se početno spekuliralo.

Vezani članci Zagrebački Holding - 2 Grad u dugovima, a nabavljaju se luksuzni auti putem rent-a-cara: Financijski stručnjak: "To je prividni posao..." Milan Bandić Holding se oglasio o nabavi novih automobila vrijednih 16,6 milijuna kuna: "Nemamo vozni park s vlastitim vozilima"

Zaštitar je lakše ozlijeđen u naguravanju. Za razbojnicima policija intenzivno traga, a za sada nemaju informacija kako su pobjegli nakon pljačke. Osumnjičenih za sada nemaju.

Policija je izuzela snimke videonadzora, a tek treba obaviti razgovore sa strankama koje su se uz devet zaposlenih i zaštitara u trenutku pljačke nalazile u poslovnici.