Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jasan stav

Načelnik Neuma nije impresioniran kruzerom pod Pelješcem: "Brodovi tih gabarita u ovom akvatoriju nisu dobrodošli"

Aktualno Galerija Kruzer ispod Pelješkog mosta Kruzer ispod Pelješkog mosta Foto: DNEVNIK.hr Dragan Jurković - 1 Dragan Jurković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dragan Jurković - 2 Dragan Jurković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dragan Jurković - 3 Dragan Jurković - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Jurišić Galerija 1/5 >>
Ispod Pelješkog mosta prošao je prvi kruzer. Visok 51 metar, uplovio je rano ujutro u neumski akvatorij u Bosni i Hercegovini, gdje planira ostati tijekom dana.

Na brodu je 1000 putnika, plovi pod zastavom Bahama i pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Joze Glavića.

Pročitajte i ovo Igor Pondeljak Užasna tragedija Građani Dugog Sela na nogama zbog poginule djevojčice: "I naše dijete je moglo biti u toj situaciji" Slika nije dostupna Iz Neuma nezadovoljni VIDEO Prizor za povijest: Prvi kruzer s tisuću putnika prošao ispod Pelješkog mosta

No, kruzer su dočekali prosvjedi - u Neumu su nezadovoljni zbog, kako kažu, zagađenja njihova akvatorija. Boje se onečišćenja mora, kažu da nemaju infrastrukturu za takve grdosije.

S načelnikom općine Neum Draganom Jurkovićem o tome je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Na pitanja zašto nema lokalne podrške navodi da je problem suglasnost kojom je dozvoljeno uplovljavanje tolikog broda.

"I zbog čega smo mi morali pet dana prije saznati da taj brod uplovljava. Mi nemamo infrastrukturu, vidimo gdje je taj brod, kako turisti izlaze iz broda i lošu sliku šalju samom Neumu i BiH", kazao je Jurković.

Da se njega pitalo uplovljavanje ne bi dopustio, navodi.

"Brodovi tih gabarita u ovom akvatoriju nisu dobrodošli, ne želimo takav vid turizma, ne želimo ovakve grdosije često da nam se pojavljuju u našem akvatoriju", dodao je.

Općina nema koristi od uplovljavanja

Iz resornog ministarstva su rekli kako se u cijeloj priči pojavljuje i nekakva novčana naknada. Jurković kaže da lokalna zajednica od toga nema - ništa.

"Sva sredstva uplaćena su Federaciji. Općina Neum nije dobila niti jedne marke od toga. Prošao bi i taj dio da smo mogli reagirati i zatražiti mišljenje o takvom uplovljavanju", rekao je.

"Mi smo dobili obavijest da uplovljava taj brod, obavijest je poslana na par adresa koje su bile uključene u čitavu priču i to je to. Dobili smo konačni odgovor", zaključio je Jurković.

Iz Ministarstva prometa Bosne i Hercegovine poručuju da su obavijest o uplovljavanu dobili svi - od ministarstva do općine i policije. I da za to nije bilo prepreka.

Dodaju kako zasad nemaju najavu o uplovljavanju još kruzera. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene