Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na danas održanoj utemeljiteljskoj sjednica vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom jednoglasno je prihvaćen Plan i program rada za ovu godinu, priopćeno je iz Vlade.


Sjednicom je predsjedala potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je izvijestila nazočne da 3. svibnja stupa na snagu Konvencija o pravima osoba s invaliditetom.

Vezani članci Sjednica Vlade Vlada predložila novi Nadzorni odbor Ine: Za predsjednika predložen Damir Mikuljan Jelenko Krešo Burno nakon odluke Ustavnog suda, iz Sindikata pravosudne policije poručuju: "Ovo je poruka svima"

U ime zajednice osoba s invaliditetom na sjednici je potpredsjednici Kosor zahvaljeno na svemu učinjenom jer je Hrvatska četvrta zemlja u svijetu koja je ratificirala tu konvenciju, čime je "pokazala najveći stupanj senzibilnosti".

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva Jadranka Kosor rekla je da se za nekoliko dana očekuje imenovanje pravobranitelja za osobe s invaliditetom te je ocijenila da je riječ o velikom koraku za Hrvatsku kao zemlju koja potpuno stoji iza slogana "jednake mogućnosti za sve".

Razgovaralo se i o nastavku projekta osobnog asistenta za najteže invalide za koji je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u ovoj godini osiguralo 15 milijuna kuna, a kojim je predviđeno da će još 300 najtežih invalida dobiti asistenta, priopćeno je iz Vlade.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju