Obavijesti Pretražite Navigacija
večeras u Provjerenom

Umjesto pregleda, doživjele traumu. Pacijentice optužuju ginekologa za seksualno zlostavljanje: ''Što sam više razmišljala i čega sam se sjećala, sve mi je bilo gore i lošije''

Umjesto pregleda, doživjele traumu - 3
Umjesto pregleda, doživjele traumu - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Umjesto pregleda, doživjele traumu - 1 Umjesto pregleda, doživjele traumu - 1 Foto: Provjereno Umjesto pregleda, doživjele traumu - 2 Umjesto pregleda, doživjele traumu - 2 Foto: Provjereno Umjesto pregleda, doživjele traumu - 3 Umjesto pregleda, doživjele traumu - 3 Foto: Provjereno Umjesto pregleda, doživjele traumu - 4 Umjesto pregleda, doživjele traumu - 4 Foto: Provjereno +3 Umjesto pregleda, doživjele traumu - 5 Galerija 1/8 >>
Večeras u Provjerenom pacijentice progovaraju o svojim mučnim iskustvima kod ginekologa.

Za njih je to trebao biti uobičajeni ginekološki pregled, no bio je sve samo ne to. Prozivaju ginekologa, djelatnika Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i tvrde – sam pregled je zlostavljanje.

''Nisam mogla reći nikome što mi se dogodilo, osjećala sam stid i sram, morala sam sama sa sobom to procesuirati, ali što sam više razmišljala i čega sam se sjećala, sve mi je bilo gore i lošije, guglala sam što je ginekološki pregled, shvatila sam da dio onoga što piše da je ginekološki pregled, da mi doktor uopće nije obavio i shvatila da i druge žene idu kod tog doktora i da moram upozoriti okolinu'' govori jedna od bivših pacijentica za Provjereno.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dugotrajno pravosuđe - 5 Sramota sustava Obitelj 12 godina čeka pravdu: "I onda samo dobiješ glas - umro je, pretukli su ga nasmrt. Ubili su ga, a sad nas ubija sudstvo"

Iz udruge Domine kažu kako su njegovi kolege i kolegice u Gradu Splitu upoznati s njegovim pristupom radu, ali iz nekog razloga o tome se javno ne priča.

''Ja sam čula od drugih kolegica kako je razgovarao s njima, pitao da mu opišu seksualne igrice sa svojim partnerom. Neke su imale jako neugodno iskustvo, konkretno jednoj mojoj kolegici je rečeno da se sad može dobro "izudarati“ sa svojim partnerom i tako neke neprimjerene rečenice su upotrebljavane'' otkrila je reporterki Danki Derifaj još jedna pacijentica dotičnog ginekologa.

Pročitajte i ovo Provjereno: Boba i Ljilja - 7 O njima priču donijelo i Provjereno Boba i Ljilja uskoro bi mogle dobiti novi dom: U humanitarnoj akciji dosad prikupljeno oko sto tisuća eura, a dobile su i paket od - Maje Šuput

O njegovom radu redakcija Provjerenog poslala je upit i njegovom nadređenom, ravnatelju Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u kojemu je sporni ginekolog zaposlen. Da u slobodno vrijeme radi i u privatnoj Poliklinici, njegov šef nije imao pojma.

''Njegov rad u privatnoj Poliklinici je bez suglasnosti moje i uprave Doma zdravlja'' ističe Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Za ovaj slučaj znaju ministarstvo, komora, grad Split, ali i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Cijelu priču ne propustite pogledati večeras u Provjerenom od 23.30 sati na Novoj TV!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene