Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno donosi

Od otpisane do borkinje: Marinela samostalno jede, a uspjela je i progovoriti, ona je čudo - "Od sreće sam zaplakala kad sam joj čula glas"

Aktualno Galerija Provjereno: Marinela Janković - 1 Provjereno: Marinela Janković - 1 Foto: Provjereno Provjereno: Marinela Janković - 2 Provjereno: Marinela Janković - 2 Foto: Provjereno Provjereno: Marinela Janković - 3 Provjereno: Marinela Janković - 3 Foto: Provjereno Provjereno: Marinela Janković - 4 Provjereno: Marinela Janković - 4 Foto: Provjereno +3 Provjereno: Marinela Janković - 5 Galerija 1/8 >>
Od otpisane do borkinje. Marinela je oličenje ustrajnosti, upornosti i pozitive. Napredak fje to kojem se nitko ne samo da nije nadao, već se činio gotovo nemogućim, a nemoguće je sama Marinela napravila mogućim. Priču donosi reporterka Provjerenog Ema Branica.

Marinela je nakon teškog moždanog udara i liječenja vraćena baki na oporavak. Zapravo osuđena na životarenje. U rujnu nije mogla samostalno ni sjediti, hranila se na sondu.

U malom bakinu stanu mogla je samo ležati. Najveći doseg bio je izlazak kolicima na balkon, a ni to nisu mogle ostvariti same jer je i sjedenje u kolicima bio jedva izvedivo.

Marinelina situacija bila je bezizgledna jer bez prave terapije stanje bi postajalo samo gore. Sustav se u svemu nije proslavio u pomoći. Nakon objave priče skupljeno je 65.000 eura za njezino liječenje, dobila je i besplatnu rehabilitaciju u jednoj zagrebačkoj poliklinici.

Samo nekoliko mjeseci poslije Marinela samostalno jede, pomalo govori. Smije se i radi prve korake. Božićni dar koji nema cijene, ravan čudu. Zahvaljujući prije svega medicinskom i terapijskom osoblju koje s njom neumorno radi i svima vama, dobrim ljudima koji su to omogućili.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marinela - 5 Kakav obrat! Za Marinelu prikupljen ogroman iznos, dobila vrhunsku skrb! "Nisam se nadala da će biti toliko, nama taj novac ne treba, samo za njeno zdravlje"

"U tri mjeseca takve stvari raditi je fenomen, čudo, a bila je otpisana prije devet mjeseci", rekao je Tomislav Radošević, Marinelin brat. "Ona je sad sasvim druga sasvim druga osoba", dodala je baka Rada.

"Marinela je veseli naš dobri duh poliklinike, uvijek nasmijana, uvijek voljna za rad", poručio je Saša Tomić, fizioterapeut.

"Mislim da je do sad napravila ogroman posao i uvijek ima energije uvijek ima volje", istaknula je Kristina Novak, radna terapeutkinja.

Od djevojke koja leži i ne može sama sjediti postala je ona koja sjedi, i ne samo da sjedi već i sama gura kolica. Čak je i progovorila.

"Ja sam od sreće zaplakala kad sam joj čula glas", prisjetila se njezina baka Rada.

Govor ne može biti savršen zbog rupe koju ima na vratu kroz koju ujedno ulazi zrak, ali to je nije spriječilo da vam svima kaže ono što želi.

"Hvala", rekla je Marinela.

Pročitajte i ovo Marinela iz Osijeka Večeras u Provjerenom Građani omogućili nemoguće i Marineli iz Osijeka osigurali najbolju skrb

Bila je to jedna od onih priča koje su razbjesnile ekipu Provjerenog. Što od nepravde, jer kako može bolest na tako mladu djevojku, a potom ih je sustav potpuno po tko zna koji put razočarao.

Kako je izgledala Marinelina borba, koja traje i dalje, kao i napredak, pogledajte u priloženom videozapisu. 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene