Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONOSI PROVJERENO

Potresna priča udovice iz Splita, čiji je suprug u bolnici nakon transplantacije dobio - koronu: "Poslao mi je poruku - 'o kakvoj ti izolaciji pričaš, tu se ni vrata ne zatvaraju'"

Aktualno Galerija Kristina Klaiber Kristina Klaiber Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Smrt od COVID-a - 1 Provjereno: Smrt od COVID-a - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Smrt od COVID-a - 2 Provjereno: Smrt od COVID-a - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Smrt od COVID-a - 3 Provjereno: Smrt od COVID-a - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Provjereno: Smrt od COVID-a - 4 Galerija 1/6 >>
Usred apela, galame, panike, u jeku pandemije, kada je većina onog što smo slušali bila - "čuvajte se, izolirajte, cijepite se", baš tada dogodio se proboj koronavirusa i to na Odjelu za hematologiju KBC-a Zagreb. Sve to događalo se prije godinu i pol. Baš tada, na tom odjelu, jedan se čovjek oporavljao od transplantacije matičnih stanica i trebao biti pod strogim nadzorom u sterilnoj sobi. No, 22. dana liječenja je pozitivan na koronu. Kako, kada osim osoblja nitko nije mogao do njega? Premda je bio pozitivan, puštaju ga kući. Stanje mu se ubrzo pogoršalo. Zadnjih devet dana života proveo je na respiratoru i naposljetku - umro. Supruga, žena koja je tada bila trudna s trećim djetetom sve ovo vrijeme traži istinu. Što se to točno događalo u KBC-u? Tko je odgovoran za širenje zaraze? Je li sudbina oca njezine djece ipak mogla biti drugačija? Sve to pitala je i Ministarstvo zdravstva i KBC Zagreb. No odgovora - nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene