Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Šokantne USKOK-ove snimke: Kako se dogovara zapošljavanje preko veze i izmišljaju radna mjesta

Milan Bandić (Provjereno) - 2
Milan Bandić (Provjereno) - 2
Aktualno Galerija Milan Bandić (Provjereno) - 1 Milan Bandić (Provjereno) - 1 Milan Bandić (Provjereno) - 2 Milan Bandić (Provjereno) - 2 Milan Bandić (Provjereno) - 3 Milan Bandić (Provjereno) - 3 +0 Milan Bandić (Provjereno) - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatska je javnost prije nekoliko tjedana na suđenju Milanu Bandiću za aferu Agram mogla čuti USKOK-ove tajne snimke u kojima se čuje kako gradonačelnik i njegovi ljudi dogovaraju zapošljavanja u gradskoj upravi te izmišljaju radna mjesta za rodbinu, ljude bez kvalifikacija i bez uvjeta.

Milan Bandić ovih je dana, pak, izjavio medijima kako ova zemlja nema šanse dok su uhljebi na listama. Večerašnje ''Provjereno'' gledateljima donosi USKOK-ove snimke, a reporterka Ana Malbaša ispitala je brojne sugovornike što misle o ovom slučaju, a upitala je i samog Milana Bandića osjeća li sram zbog onoga što se na snimkama čuje.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

U telefonskim razgovorima predočenima na sudu čuje se razgovor zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika. Među njima je i slučaj Pavle Šušković, kćeri arhitektice Loredane Stunić, koja je radila na poslovima vezanim uz ured gradonačelnika, a zatim je otišla u protokol.

''USKOK vam predočava dio razgovora, da sutra pijete kavu, da vas se ustoliči tako da vas može i službeno da ne kažem šta. Ste čuli to? Zaje*avati piše, govori u razgovoru. Dakle, zato je Milan ovako mekan dok vas ne ustoliči. Jeste čuli taj dio razgovora?“, upitala je sutkinja svjedokinju.

Šušković je prvo kazala kako o samom premještaju nije razgovarala s prvookrivljenim Bandićem, a sutkinji je odgovorila kako to ne znači apsolutno ništa te da se razgovor vodio u trenutku kad je Bandić saznao da ona dolazi u njegovo okruženje. ''Pa rješenje je sam čin, ali ja kažem ono, ti počneš raditi odmah. Mislim, znate kako je'', rekla je Šušković. ''Ne znam kako je. Znam da ja ne mogu postati sudac dok me ne imenuju“, odgovorila joj je sutkinja.

''To je, dakle, jedan model vladavine kojeg bih nazvao uslužna demokracija. Vi ste izabrani da činite usluge. Činite usluge svim građanima, ali ne baš svima, uvijek su neki jednakiji od drugih, a to su ovi koji su vam nekako bliži po prijateljskim, rodbinskim, političkim i inim vezama“, kaže politički analitičar Tihomir Cipek. Za ''Provjereno'' su ove snimke komentirali i članovi oporbe u Zagrebu, saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev te saborski zastupnik i predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Gordan Maras. Svoj komentar dao je i zagrebački gradonačelnik.

''Ja sam jako ponosan na svojih šest mandata, a znate što vam smeta? I pozdravite urednika. I ove moje žmigavce. Zato što se mene ne može nazvati, što sam ja svoj, što mi građani vjeruju jer račun polažem samo građanima i dragom Bogu, šest puta, a suradnike mi nećete birati ni vi ni mediji nego gradonačelnik'', u svom je stilu rekao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Budući da Bandić svoju političku moć ne crpi samo u najvećem hrvatskom gradu, već i u saborskom klubu, reporterka Ana Malbaša postavila je pitanje svim njegovim zastupnicima hoće li napustiti klub zbog snimki iz afere Agram. Cijelu reportažu pogledajte u 'Provjerenom' večeras u 22:30 na Novoj TV.

Aktualno Dvije teške prometne nesreće kod Makarske: U manje od tri sata poginule dvije osobe +0 Policija (Foto/Arhiva: Nikola Cutuk/PIXSELL) Crna kronika Dvije teške prometne nesreće kod Makarske: U manje od tri sata poginule dvije osobe 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene