Smrtonosne zamke u šumama – bile sajle, bodljikave žice ili pak ukopani šiljci – i dalje ugrožavaju mlade živote motorista. Opasnost su i za sve druge rekreativce koji se nađu u blizini: bicikliste, trkače ili planinare. Godinu dana nakon priče o nesretnom mladiću iz Rijeke koji je poginuo naišavši na sajlu dok je u šumi vozio brdski motocikl, stiže i pravni epilog.

Galerija Provjereno o smrtonosnim zamkama - 6 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 5 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 4 +2 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 3

Prije nekoliko dana riječko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv troje ljudi koje se sumnjiči da su postavili žicu, a neutješni otac poginulog motociklista nada se da će pravda biti zadovoljena.

Vezani članci Kamenolom u blizini Trogira - 4 Guše se u prašini zbog više od deset kamenoloma, a sada se otvara i novi: "Sve je bijelo, a svako jutro budi nas zvuk čekića koji tuče u kamen" Stanovnicima okolice Trogira kamenolomi onemogućavaju normalan život - 9 Od milijunskog biznisa u susjedstvu ne mogu živjeti: "Svako jutro te budi zvuk čekića koji tuče u taj kamen, svako popodne vam je prašina u ustima"

''Još jedna borba velika, kako bi rekao, bez obzira na to kako to sve izađe, ja sam izgubio taj rat'', kaže.

Najstrašnije od svega je to što se takve stvari i dalje događaju, i to ne samo u Primorsko-goranskoj županiji. Ovo ljeto u Susedgradu dijete je naletjelo na sajlu vozeći se na biciklu kroz šumu i završilo u Klaićevoj bolnici. U bolnici je završio i motociklist iz Varaždinske županije, a ekipa Provjerenog ponovno je izašla na teren na Jelenje, gdje je još jedan mladić završio kao žrtva bodljikave žice.

''Pa njemu je bilo sve u redu s obzirom na to kako je moglo završiti. Mislim, išao je on na šivanje, ali sve je završilo dobro'', kaže prijatelj mladića.

Provjereno o smrtonosnim zamkama - 2 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Sve su prijavili policiji, koja je žicu uklonila, a oni su nakon mjesec dana opet došli na isto mjesto i našli na nanovo vraćenu žicu, ovaj put u visini vrata.

''Mi je ne možemo vidjeti, neka bude lišće, neka bude sjena kroz nju, neka bude ruzinava i mi je više ne vidimo, ako je vidimo - vidimo je prekasno. Dečki koji voze cross kroz šumu, oni to najbolje znaju, znači prekasno, gotovo je za bilo kakvu reakciju. Jedino što možete napraviti je da vas skine s motora i moliti Boga da ona presječe negdje drugdje osim vaše aorte, osim vrata, da vam ne otkine glavu i da vam zakači prsa. Jedino vas ta sreća u tom smislu može spasiti'', kaže varaždinski motociklist za Provjereno.

Cijeli prilog pogledajte u večerašnjoj emisiji u 22:45 na Novoj TV.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju