Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERAS U PROVJERENOM

Smrtonosne zamke i dalje se postavljaju u šumama: ''Jedino možeš moliti Boga da ti ne otkine glavu''

Provjereno o smrtonosnim zamkama - 2
Provjereno o smrtonosnim zamkama - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Provjereno o smrtonosnim zamkama - 6 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 6 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno o smrtonosnim zamkama - 5 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 5 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno o smrtonosnim zamkama - 4 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 4 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno o smrtonosnim zamkama - 3 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 2 Galerija 1/6 >>
Smrtonosne zamke u šumama – bile sajle, bodljikave žice ili pak ukopani šiljci – i dalje ugrožavaju mlade živote motorista. Opasnost su i za sve druge rekreativce koji se nađu u blizini: bicikliste, trkače ili planinare. Godinu dana nakon priče o nesretnom mladiću iz Rijeke koji je poginuo naišavši na sajlu dok je u šumi vozio brdski motocikl, stiže i pravni epilog.

Prije nekoliko dana riječko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv troje ljudi koje se sumnjiči da su postavili žicu, a neutješni otac poginulog motociklista nada se da će pravda biti zadovoljena.

Pročitajte i ovo Provjereno: Transplantacija srca - 2 Bravo! Utrka s vremenom na život i smrt: Pogledajte prilog za koji je Marino Grgurev dobio nagradu za najbolji snimateljski rad Kineska tvornica u Vrginmostu Donosi Provjereno Tope i prerađuju plastiku u središtu mjesta, građani tvrde: "Truju nas, povraćamo od tog smrada! Iz vreća ispadaju štakori, živi i mrtvi"

''Još jedna borba velika, kako bi rekao, bez obzira na to kako to sve izađe, ja sam izgubio taj rat'', kaže.

Najstrašnije od svega je to što se takve stvari i dalje događaju, i to ne samo u Primorsko-goranskoj županiji. Ovo ljeto u Susedgradu dijete je naletjelo na sajlu vozeći se na biciklu kroz šumu i završilo u Klaićevoj bolnici. U bolnici je završio i motociklist iz Varaždinske županije, a ekipa Provjerenog ponovno je izašla na teren na Jelenje, gdje je još jedan mladić završio kao žrtva bodljikave žice.

''Pa njemu je bilo sve u redu s obzirom na to kako je moglo završiti. Mislim, išao je on na šivanje, ali sve je završilo dobro'', kaže prijatelj mladića.

Provjereno o smrtonosnim zamkama - 2 Provjereno o smrtonosnim zamkama - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Sve su prijavili policiji, koja je žicu uklonila, a oni su nakon mjesec dana opet došli na isto mjesto i našli na nanovo vraćenu žicu, ovaj put u visini vrata.

''Mi je ne možemo vidjeti, neka bude lišće, neka bude sjena kroz nju, neka bude ruzinava i mi je više ne vidimo, ako je vidimo - vidimo je prekasno. Dečki koji voze cross kroz šumu, oni to najbolje znaju, znači prekasno, gotovo je za bilo kakvu reakciju. Jedino što možete napraviti je da vas skine s motora i moliti Boga da ona presječe negdje drugdje osim vaše aorte, osim vrata, da vam ne otkine glavu i da vam zakači prsa. Jedino vas ta sreća u tom smislu može spasiti'', kaže varaždinski motociklist za Provjereno.

Cijeli prilog pogledajte u večerašnjoj emisiji u 22:45 na Novoj TV.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene