Amir Okanović već godinama traži invalidska kolica koja bi mu olakšala život, ali institucije imaju neka druga pravila. Nakon priloga u Provjerenom napokon ih je dobio, i to od nogometaša Darija Srne koji nije mogao gledati Amira kako se muči.

Galerija


Teško bolesni Amir Okanović godinama traži invalidska kolica koja bi mu olakšala život, noi institucije imaju drugačija pravila. Nakon priloga u Provjerenom, Amir je kolica napokon dobio, i to od nogometaša Darija Srne koji nije mogao gledati Amira kako se muči i čeka da mu institucije odluče dodijeliti nova invalidska kolica. Zato je obitelji Okanović pružio ruku i omogućio da Amirov život bude kvalitetniji.

''Nikad mu neću moći zahvaliti riječima. Mogu mu samo reći da ima jako veliko srce i dušu'', rekao je Amir.

''Nije fer, stvarno nije fer'', kaže Edin, Amirov brat, koji je institucijama pisao dopise, ali uzaludno, jer propisi prema kojima se dodjeljuju nova invalidska kolica kakva treba Amir i dalje se ne mijenjaju u korist osoba koji su u sličnoj poziciji.

Braća Okanović (Foto: Dnevnik.hr) Obećali im nova kolica za teško bolesnog sina, ali... "Samo jedna riječ da je izmijenjena, sve bi bilo lakše''

Amir Okanović ne može dobiti kolica (Foto: Provjereno) Provjereno donosi: Nepokretni Amir i dalje ne može dobiti nova električna kolica iako mu se stanje pogoršava

Amiru se pogoršavao vid i iz tog razloga nije mogao dobiti nova kolica. Osim što mu se stanje pogoršavalo, stara su se kolica i pokvarila.

Posljednje dvije godine obitelj Okanović pokušala je od države dobiti nova kolica, te su odbijali novac i pomoć koji su im nudili nakon emitiranja nekoliko priloga o njemu u emisiji ''Provjereno'', ali Amirovo zdravlje rapidno se pogoršava i zato su prihvatili pruženu ruku Darija Srne.

Amiru uskoro stižu nova kolica, ali puno je drugih koji su u istoj situaciji te čekaju izmjenu pravilnika.

Cijelu priču o obitelj Okanović i njihovoj sreći pogledajte u emisiji Provjereno na Novoj TV u 21:20.