Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

8 od 10 srednjoškolaca okušalo se barem jednom u igrama na sreću.


To barem jednom, često i lako, dovede do toga da se djeca navuku. Tome svjedoči porast ovisnika o klađenju maloljetnika.

Unajmili smo maloljetnog glumca kako bismo upozorili na taj važan društveni problem.
Prošao je dvadesetak kladionica. Od središta do zapadnih dijelova Zagreba. Cilj mu je bio uplatiti listić.

Tek mu je 14 godina i krenuo je u prvi razred gimnazije. Unatoč činjenici da je ovaj unajmljeni glumac i na prvi pogled još uvijek dijete, uspio je u našem eksperimentu dokazati dobro poznatu javnu tajnu - da se i djeca klade.

Da to nije nimalo rijedak slučaj potvrđuju nam i pravobraniteljica za djecu, ali i stručnjak za ovisnosti dr. Torre iz KBC-a Sestara milosrdnica.

Vezani članci Potres ih prisilno preselio u dom - 10 Kako izgleda život onih koji su u 10 sekundi ostali bez svega? "Ovo je kao Remetinec, samo što možeš van" Obitelj nakon potresa smještena u studentskom domu Provjereno donosi priču o obitelji koja je ostala bez doma: ''Ova neizvjesnost ubija, strah, a onda posljedično nema slobode''

''Često ti mladi ljudi, a riječ je o mladićima, postanu svojevrsne zvijezde kasnih razreda srednjih škola. Kao nekog koga treba pitati tko će dobiti, na koji koeficijent se treba kladiti, kako odigrati, netko tko pod navodnicima zna. Ti koji znaju već se regrutiraju, njih će sutra to klađenje katapultirati na put ovisnosti!''.

Sve je više mladih ovisnika. S jednim od njih popričali smo i mi .

''Živite taj paralelni život. Može se to skrivati određeno vrijeme, ali u laži su kratke noge tako se na kraju odvije i padnu maske!''

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:20.