Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Straha više nema''

FOTO Prosvjednici pred zgradom HRT-a, specijalna policija održavala mir: ''Svijetom vladaju Bill Gates, talmudisti i soroševci''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed protiv COVID potvrda u subotu navečer se sa središnjeg zagrebačkog trga preselio na Prisavlje ispred zgrade HRT-a, kamo se zaputio dio prosvjednika koji traže razgovor s ravnateljem i uključivanje u program te pozivaju na obustavu "cenzure" javne televizije.

Nezadovoljni načinom na koji je HRT prenosio njihov skup u 15 sati na Trgu bana Jelačića, te uzvikujući parole: "Hoćemo izbore!", "Referendum i vladavina naroda", "Lopovi", "Izdaja" i "Božji zakon iznad svih zakona", zatražili su sastanak s glavnim ravnateljem HRT-a te uključenje uživo u program nacionalne televizije.

Prosvjednike je pred HRT-om dočekala interventna policija, a desetak policijskih vozila blokirao je pristup zgradi na Slavonskoj aveniji, dok su policajci čunjevima zapriječili kolni pristup kompleksu nacionalne televizije.

Neki od prosvjednika zahtijevali su da se pojavi urednik te da prosvjed ide uživo, tražeći pregovarača od strane policije, te tvrdeći kako "ovo ne može biti tvornica cenzure" i da "HRT laže hrvatski narod, širi strah i neprijateljsku propagandu".

Tvrdeći kako oni nikome ništa ne nameću pa tako ne žele ni da se njima išta nameće, uz skandiranja "Hoćemo istinu! i "Narod je vlast!", te uz pjevanje domoljubnih pjesama i zviždanje, nastavili su zahtijevati reakciju HRT-a jer se, po njihovim riječima, "narod želi izjasniti", a javna televizija je to po njihovom mišljenju dužna prenijeti.

"Ovo nije cjepivo, ovo je otrov", moglo se također čuti iz gomile, dok su neki od prosvjednika govorili i kako svijetom vladaju "Bill Gates, talmudisti i soroševci".

Pročitajte i ovo Verbalni napad na ekipu Nove TV Nevjerojatni napadi Na prosvjedu napadnuta i ekipa Nove TV: "Pravo na slobodu je i sloboda da novinari rade svoj posao''

Pročitajte i ovo Prosvjed u Zagrebu Ne brine ih korona Na dan više od 60 preminulih, a u Zagrebu održan veliki skup protiv mjera: ''Sve se raspada, gospodari kaosa to rade. Ali iz Hrvatske će doći otpor...''

Ispred HRT-a službenik te institucije obavijestio je prosvjednike kako u zgradi javne televizije nema nikoga s kime bi mogli razgovarati, na što su oni reagirali valom negodovanja, no prosvjed se nastavio uglavnom bez ekscesa i mirno, a oko 20 sati prosvjednici su se polako počeli osipati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene