Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotinjak studenata Sveučilišta u Zadru, stanara Studentskog doma, prosvjedovalo je ispred zgrade Rektorata Sveučilišta zbog poskupljenja stanarine sa 130 na 300 kuna.


Prosvjed je organizirala Studentska udruga 'Aktivni student'. 

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Apel liječnika: "Sve je više hospitaliziranih u dobi od 40 do 50 godina, na kraju ćemo cijelu bolnicu pretvoriti u COVID odjel" Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

Studenti ističu da je stanarina za studente socijalna kategorija i ne može podlijegati tržišnim zakonitostima. Zbog nezadovoljstva povećanjem stanarine, najveći broj stanara Studentskog doma u Zadru već dva mjeseca ne želi plaćati stanarinu.

Povodom prosvjeda uprava Sveučilišta u Zadru reagirala je
priopćenjem u kojemu se, uz ostalo, navodi neka studenti koji nisu stanari doma, ali i hrvatska javnost, procijene je li cijena od 10 kuna dnevno visoka za dvokrevetnu sobu s kupaonicom, besplatni internet, informatički kabinet, praonicu i sušionicu rublja, fitness dvoranu, dvije tv sale i niz programa za studente.

Politika uprave Sveučilišta u Zadru nije selektivno rješavanje
problema na štetu cjeline sveučilišnog rada, već briga o svim
studentima i ukupnoj visokoškolskoj djelatnosti, priopćila je uprava Sveučilišta u Zadru.