Inicijativa Zagreb te zove i udruge Zelena akcija i Pravo na grad organizirale su treći balkonski prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika pod nazivom "Bandiću, vrati pare".

Galerija


Organizatori su pozvali građane da u 19 sati na balkonima i prozorima stanova i kuća lupanjem o lonce izraze nezadovoljstvo gradonačelnikovim "rasipanjem gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove".

Vezani članci Enver Beka i Vili Beroš Beroš primio oca koji već više od 130 dana traži pravdu za svoju kćer: ''Ministar mi je potvrdio da dokumentacija o smrti moga djeteta nije bila kompletna" Prosvjed u Francuskoj Prosvjedi, peticije, otvorena pisma... Nezadovoljstvo u društvu ne jenjava: ''Ljudi se okupljaju zbog straha i zabrinutosti za budućnost"

Time je, istaknuli su organizatori prosvjeda, Bandić doveo Zagreb u nikad gore financijsko stanje, upravo u najgoroj kriznoj situaciji s kojom se današnja generacija susrela.

Udruge navode kako je svaki dan Bandićeve vladavine "dodatan financijski i društveni trošak za sve stanovnike glavnog grada te da je Zagrebu konačno nužno novo vodstvo koje će uvažavati stavove javnosti i stručnjaka i raditi na zadovoljenju njihovih stvarnih potreba".

Iz dana u dan, dodaju, sve je očitiji posvemašnji kaos u saniranju štete nakon potresa kao i činjenica da ova nesposobna vlast u mjesec dana nije bila u stanju sustavno provesti niti najosnovnije korake u sanaciji. Zbog njihovog neznanja i nebrige, čak se i oni građani koji nemaju velike štete ne mogu vratiti u svoje domove niti sami započeti obnovu jer nemaju jasne upute što i kako trebaju raditi.

Odaziv Zagrepčana na njihov poziv možete vidjeti i čuti u videima.