Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prelazak granice

Prosvjed na vrgoračkom području: 'Ne možemo na groblje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Mijaca, sela na vrgoračkom području kao i njihovi susjedi preko granice u selu Jabuka prosvjedovali su zbog problema koje imaju oko prelaska granice između Hrvatske i BiH.

Oni iz Jabuke ni jutros nisu mogli prijeći u Hrvatsku gdje se inače nalazi Crkva u koju idu te groblje. Mještani s Hrvatske strane negoduju jer ne mogu do svoje zemlje. Problem je što su mnogi od njih prijavljeni u Makarskoj, Splitu i ostalim mjestima gdje rade pa ne mogu dobiti propusnice za slobodan prelazak granice, a službeni granični prijelazi su im daleko.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

'Oni imaju problem zbog vjerskih obreda. Tu je groblje, crkva i sad oni ne mogu proći', rekao je prosvjednik Anto Roso.

VIDEO Dva prosvjeda na otvaranju dionice autoceste Vrgorac-Ploče

'15 godina radim u Makarskoj. Svaki vikend sam ovdje, svaki vikend 15 godina i ja i djeca i žena, a sada ne mogu doći. Imam zemlju, imam lozu, sadimo krumpire, a ne mogu im prići', rekao je Ante Ivadić.

Da legalno prijeđu granicu, trebali bi prijeći 50-ak kilometara samo u jednom smjeru, inače im slijede kazne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene