Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na prosvjedu se okupilo oko 200 ljudi, zajedno s organizatorima, i to uglavnom umirovljenika.


Prosvjed je održan na stadionu u Vinkovcima koji je ionako izvan grada, sa strane, pa ni ovaj slavonski grad nije osjetio da su prosvjedi. Prosvjed se sastojao od reda govorancije i reda pjesme, bez ičeg upečatljivog. Svi prosvjednici s kojima su pričali su bili umirovljenici tako da se najveći problem pokazalo ono što su svi upozoravali danima, a to je održavanje prosvjeda radnim danom za vrijeme radnog vremena. Čelnik HUS-a Ozren Matijašević je odbacio optužbe da su oni trojanski konj Vlade istaknuvši da su oni jedini digli glas protiv harača. Matijašević je napomenuo da bi odaziv bio bolji da nije bilo smicalica od strane političara i drugih sindikata.

Vezani članci Policija, ilustracija Detalji drame u Vinkovcima: Provalio u stan 53-godišnjakinje i pucao u nju Slika nije dostupna Iskra prosvjeda pali se sutra u Vinkovcima

Nakon Vinkovaca, prosvjedi će se održati 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u jutarnjim satima u Puli, a poslijepodne u Rijeci, dok će završni skup biti 15. rujna u Zagrebu.