Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrh vodenoga vala Save prošo je jutros Dubrovčak bez problema , u sljedećih par dana ne očekuju se padaline.


U Hrvatskim vodama ne očekujemo značajnije poraste vodostaja rijeke Save i njezinih pritoka, pa prema tome ni opasnosti od poplava, izjavio je zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Zoran Čavlović.

Vezani članci Vodostaj u Kosinju - 5 Kosinjskoj dolini prijeti nova poplava, vodostaj raste već danima: "Ako isključe struju neću ni online nastavu moći pratiti..." Slika nije dostupna Raste vodostaj Save u Sloveniji, vodeni val stiže u Hrvatsku

>> Vodeni val prošao Zagreb, urušio se most kod Siska

Vrh vodenog vala Save koji je jučer ujutro u pet sati iz Slovenije ušao u Hrvatsku prošao je kroz Dubrovčak danas u 11 sati i iznosio je 671 centimetar.

Vodostaji rijeke Save nizvodno od Dubrovčaka su u blagom porastu. Očekuje se da vrh vodenog vala sutra ujutro prođe kroz Jasenovac i dosegne razinu oko 760 centimetara.

Uvedene su redovne mjere obrane od poplava za dionice mjerodavnih vodomjera Prevlaka, Dubrovčak, Trebež retencija i Jasenovac.

Izvanredne mjere obrane od poplava i dalje su na snazi za retenciju Lonjsko polje vezano za vodostaj crpne stanice Šašna Greda.

Vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu i rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici dosegnuli su svoj maksimum danas u 12 sati i od tada su u opadanju. Maksimalni vodostaj Kupe u Karlovcu iznosio je 438 centimetara, a Une 278 centimetara.

Zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Tomislav Novosel ocijenio je kako se u naredna tri dana ne očekuju značajnije količine oborina što će pogodovati daljnjoj stabilizaciji i podanju vodostaja rijeke Save i svih njezinih pritoka. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju