Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda

Propala tvrtka preko koje je bivši ministar financija otvorio lanac zalogajnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Trgovački sud objavio je rješenje o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad dužnikom GFG Gustus.

Zagrebački Trgovački sud objavio je rješenje o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad dužnikom GFG Gustus, tvrtkom koju je osnovao Ouasteus Private Equity kao fond bivšeg ministra financija Borislava Škegre, koja je prije nekoliko godina ušla u fast food lanac Subway, a 2008. pokrenula lanac domaćih zalogajnica Daily Fresh koje su propale 2011.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fast food svaki dan Smršavio 100 kilograma i sada vrijedi milijune! Slika nije dostupna 'Sad ćeš vidjeti' Škegro: Šef HANFA-e na mene je vikao i psovao me

Zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka podnijela je Fina, navodeći da su za to ispunjeni uvjeti – dužnik GFG Gustus nema zaposlenih, ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od 120 dana, a ukupni dug tvrtke utvrđen je na 640.362 kuna.

GFG Gustus ušao je u lanac fast fooda Subway tijekom 2007. godine, kada je bio zatvoren njihov prvi i najvažniji lokal u središtu Zagreba, a tada je fond koji je osnovao Borislav Škegro ušao u vlasništvu strukturu tog fast food lanca, povećavši temeljni kapital s osnovnih 20.000 na 15,5 milijuna kuna.

Naredne godine, kada je Subway zatvarao svoje lokale, Škegrin fond je izašao iz Subwaya i pokrenuo novi lanac brze hrane Daily fresh, koji je otvorio nekoliko lokala u Zagrebu, ali nije se uspio zadržati na tržištu te je posljednju poslovnicu zatvorio 2011. godine.

Prema podacima predanima Fini, tu posljednju godinu poslovanja GFT Gustus je završio s čak 11,5 milijuna kuna gubitka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene