Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s nevremenom

NEVJEROJATNE SNIMKE IZ ROVINJA - ISTARSKI BISER POD VODOM 'Ovo nismo vidjeli od 1966. godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla je najavljivana promjena vremena, Rovinj je pod vodom.

Promjena vremena sa sobom je donijela i probleme.

Pročitajte i ovo Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta Ilustracija Na snazi meteoalarmi U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije: Stigla je velika promjena vremena

Od 11 sati Rovinjom je bijesnilo nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima vjetra. Vatrogasci su izašli na brojne intervencije, vjetar ruši zidove, metarski valovi zapljuskuju obaluU, a velik dio grada je pod vodom.

Stariji građani prisjećaju se kako su ovakvo nevrijeme vidjeli samo jednom u životu, i to 1966. godine.

Olujni zapadni vjetar podigao je u srijedu ujutro more na rivama u zapadnoistarskim mjestima i oštetio pedesetak parkiranih osobnih automobila u Rovinju gdje je poplavljeno više poslovnih prostorija, doznaje se iz Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Pazinu i istarske policije.

U Rovinju su tijekom jutra valovi bili visoki do pet metara i more je preplavilo mnoge ulice, a zbog nevremena, veći dio grada bio je bez struje. Na rivi su parkirani automobili ostali zarobljeni u vodi, a po podacima istarske policije, na Valdibori ih je oštećeno pedesetak. Poplavljeno je i više poslovnih prostorija u zgradama uz obalu.

Rivu u Poreču zapljuskivali su veliki valovi, a more je prelilo i županijsku cestu na Antenalu, od Tara do Novigrada, na ušću rijeke Mirne. U noći je padala obilna kiše i zapuhao je olujni jugo, koji je tijekom jutra okrenuo u zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Problemi u Šibeniku i Splitu

Tako je jak vjetar tijekom noći i jutra prouzročio probleme na šibenskom području, točnije u Brodarici, gdje je more dizalo velike valove i na cestu izbacilo mnogo kamenja. Orkansko jugo krivo je za probleme u Zadru. Dio Obale kneza Trpimira kompletno je poplavljen, a neke brodice su izbačene na cestu silinom valova.

U prekidu su sve katamaranske i brojne trajektne linije na splitskom području. Do Visa, Korčule, pa i Hvara gotovo je nemoguće doploviti iz Splita. Vjetar i veliki valovi stvaraju probleme i na pulskome području. More je ušlo i u prostore nekih kafića. Velikih problema ima i u Rovinju, a plovidba je otežana i na dubrovačkom području.

Po podacima istarskoga meteorološkog portala Istrameta, najviše je kiše palo podno Učke - meteorološka postaja u Poljanama u 24 sata zabilježila je čak 107 milimetara kiše, koja je prestala padati oko osam sati.

U srednjoj Istri najviše je kiše palo u Žminju (58 milimetara) i Pazinu (53 milimetara), a manje na zapadu i jugu poluotoka. Kako se doznaje u istarskoj policiji, zbog jakog vjetra i skliskih kolnika, u prometu nije bilo nikakvih teškoća ni zastoja.

Snijeg u Gorkom Kotaru

Gust snijeg padao i u Gorskom Kotaru na čijim su cestama proglašeni zimski uvjeti. Snježno nevrijeme trajalo je 2,5 sata tijekom kojih je palo 10-15 cm snijega.

I ostatak srijede biti će oblačan s povremenom kišom. Susnježica i snijeg najavljeni su za gorje, ali nakratko ih može biti i u nizinama. Mjestimice obilnije oborine padat će na Jadranu i u područjima uz Jadran.

Tijekom poslijepodneva temperatura zraka postupno će padati.

Četvrtak će prijepodne u većini predjela biti pretežito sunčan, a postupan porast naoblake očekuje se sredinom dana, prvo na Jadranu gdje će mjestimice biti i kiše.

Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti između -3 i 2, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna između 8 i 12 °C, u gorju i niža.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene