Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavlja kip Isusa pod morem

'Projekt Sudca trebali bi komentirati psihijatri'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Sudac svoju duhovnu djelatnost proširit će i na podmorje. U morsku špilju kod otoka Premude postavit će kip razapetog Isusa u prirodnoj veličini.

Karizmatik Sudac već se dokazao kao kipar, njegova brončana Pieta izložena je pred crkvom na zagrebačkom Jarunu, piše Jutarnji list. Dodaje kako ovog puta Sudac nije samo umjetnički nadahnut nego je i potaknut željom da pridonese obogaćivanju turističke ponude.

Pročitajte i ovo Pronađen brončani kip Bruce Leeja ukraden u Mostaru Oštećen je Pronađen Bruce Lee iz Mostara: Objavljeno tko je uhićen i što mu je bio plan Mostarski Bruce Lee Misterija Nestao Bruce Lee iz Mostara: ''Sumnjam na dvojicu. Jean-Claude Van Damme ili Jackie Chan. Trećeg ne vidim''

 Tako će kip Isusa u prirodnoj veličini biti postavljen u sklopu projekta ronilačkih staza Dražena i Sanjina Valerijeva i njihove tvrtke Diver. Podrška je stigla od strane Turističke zajednice i gradskih vlasti Malog Lošinja, a organizatori se nadaju da će isto učiniti i Zadarska županija. Sudac je u idejnom rješenju napisao kako će Isusovo tijelo biti prikazano probodeno i vjerno u agoniji muke s vidljivim razderotinama rana od bičevanja i razapinjanja, a s anatomski prikazanim venama, tetivama i grčem tijela. Na pozadini kipa Sudac će urezati svoj potpis i otisak dlana.

Umjetnici su bili suzdržani u komentarima na ideju Zlatka Suca, piše Jutarnji list. Povjesničar umjetnosti Zvonko Maković rekao je samo kako bi takvu ideju mogao komentirati samo psihijatar. Don Ivan Grubišić je izjavio kako se radi o ekstravaganciji koja nema veze s kršćanstvom i dodao kako ne zna treba li se uopće osvrtati na takve stvari kada svaki komentar hrani takvo ponašanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene