Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema sudske odluke

Profesor optužen za bludne radnje vraća se u školu? Majka učenice u agoniji: "Stavio je ruku u trenirku..."

Majka učenice posljednjih mjeseci prolazi životnu agoniju (Foto: Dnevnik.hr)
Majka učenice posljednjih mjeseci prolazi životnu agoniju (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Profesor optužen za bludnje radnje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Profesor optužen za bludnje radnje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Majka učenice posljednjih mjeseci prolazi životnu agoniju (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Jednog je profesora maloljetna učenica u Dalmaciji optužila za bludne radnje. Čovjek ima optužnicu, no ne i pravomoćnu presudu. Pa je u školu donio potvrdu da nije kažnjavan i poželio se vratiti na posao. Hoće li se vratiti, istražio je Domagoj Mikić.

"Kada se to dogodilo na nastavi, kada je profesor stavio ruku u trenirku... vidjela je da profesor radi takve stvari i njezinim kolegicama", priča majka žrtve. Ovo je tek mali dio priče kojom se tereti 63-godišnji profesor s područja Dalmacije da je nad svojim učenicama vršio bludne radnje. Slučaj je prijavljen policiji još u veljači prošle godine no do danas sudske odluke još nema. "Zbog sporosti tog sustava profesor je izvadio potvrdu u kojoj stoji da se ne vodi nikakav postupak protiv njega. On je trenutno na godišnjem i 6. veljače se vraća", požalila se majka žrtve.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen je Brutalan napad: Učenik (16) istukao profesora, ima frakture kostiju lica i glave Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj

Iz škole pred kamere nisu željeli. Tek kratko su odgovorili na upit Nove TV. "Potvrđujemo kako je profesor i dalje u radnom odnosu, veći dio 2017. godine bio je na bolovanju. Na vaš upit hoće li optuženi profesor i dalje predavati učenici, možemo reći da će se to dogoditi u slučaju ako navedeni bude oslobođen svih optužbi od strane suda", stoji u priopćenju.

Susret žrtve i mogućeg zlostavljača u nekim slučajevima može ostaviti i puno dublji trag. "Svaki susret sa zlostavljačem za dijete može biti rizičan na način da ga podsjeća na sve ono što je proživljavao prije, da potakne u njemu osjećaj krivnje, osjećaj manje vrijednosti, osjećaj obilježenosti", upozorava psihologica Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih.

No mala je to utjeha majci koja posljednjih mjeseci prolazi životnu agoniju. "Poslali su poruku mojoj kćeri da taj njezin iskaz i taj njezin trud da kaže da joj je učinjeno nešto što ne valja - institucije su okrenule leđa", tvrdi majka.

Da treba ubrzati postupanje kod ovakvih slučajeva smatra i sutkinja za mladež zagrebačkog Županijskog suda. "Svaki postupak koji se vodi protiv takve osobe, za kaznena djela na štetu djece, trebao bi biti hitan. Hitnost znači od prijavljivanja do trenutka donošenja odluke najviše tri do šest mjeseci", tvrdi sutkinja Lana Peto Kujundžić.

Iz nadležnog DORH-a potvrđuju kako su novu optužnicu podigli još 9. studenog prošle godine. Sud, pak, do danas nije donio nikakvu odluku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene