Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnosti na autocesti

Profesionalni vozač o divljači na prometnicama: 'To je koma!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoge vozače koji su za ove blagdane odlučili otići na duža putovanja koristeći autoceste šokirale su snimke medvjeda na autocesti koje smo objavili u jučerašnjem Dnevniku.

Divljači je sve više, a u izletima na prometnice ne mogu ih zaustaviti ni visoke ograde. Česte i opasne susrete takve vrste imaju profesionalni vozači. 'Ne bi smjelo dolaziti do toga. Postoje mostovi za prelazak životinja. Medo je ogroman, ali svi se voze brzo 130, 140 na sat. Iako bi trebalo biti sigurno, evo vidite - koma, to je opasno', rekao je profesionalni vozač Igor Ordanić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mokre i skliske ceste Oprez! Na autocesti je medvjed, vozi se uz ograničenje brzine Slika nije dostupna Uloženi milijuni Scene koje na našim autocestama više nećemo gledati

Susret sa životinjom na cesti stresno je i zastrašujuće iskustvo, čak i za profesionalne vozače poput Igora. 'Nekad se dogodi da iznenada prelete, da vi nemate uopće mogućnost reakcije. To se dogodi bez ikakve vaše reakcije. U tom momentu kako ste se našli vi ste to lupili, jer je to odnekud sa strane izletjelo', kaže Igor.

>> Snimke nadzornih kamera: Bliski susreti medvjeda i vozača!

'Imao sam nesreću, lupio sam baš motociklom srnu. Lupio sam i s autom, ali to je bilo hvala Bogu dobro. Ali s motorom, to je dva kotača i brzina je velika. Imam čak prijatelja koji je baš gadno nastradao od srne', rekao je Igor. 'A najopasnije su recimo divlje svinje, one su strašne, one znači potrgaju i auto i putnika i bude, bude katastrofa', rekao je Igor.

Bliski susreti s divljači mnogo češće događaju se na ostalim prometnicama, nego na samim autocestama. U slučaju prometne nesreće odštetu možete tražiti od koncesionara ili od lovačkog društva. Naravno odgovornost je i na vozačima koji unatoč upozorenjima ne prilagode brzinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene