Kroz digitalni fotoaparat (Foto: Dnevnik.hr)
Kroz digitalni fotoaparat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Natječaj ima dvije kategorije, strukovnu te slobodnu temu. Tema strukovne kategorije je policija u radu, poslovima sigurnosti, odnosu sa građanstvom. Pravila i uvjeti ostaju isti, a rok za slanje fotografija je 31. 8. 2020. do ponoći.


Regionalni klub IPA Sisačko-moslavačka, IPA Sekcija Hrvatska, u suradnji prijateljskog kluba IPA Istra, organizira fotografski natječaj u čast i spomen prerano preminulog člana IPA, Marijana Pribilovića – Pribija, umirovljenog djelatnika PU Sisačko-moslavačke, dragovoljca i ratnog invalida Domovinskog rata, člana Foto kluba Petrinja te snimatelja Nove TV.

Vezani članci Emotivna priča o avanturi RokOtok (Foto: Provjereno) Emotivna priča o avanturi RokOtok, Ribafish: ''Stalno je tu. Roksa je tu u svakom zaveslaju'' U Srbiji razmišljaju o uvođenju vojnog roka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U Srbiji razmišljaju o uvođenju vojnog roka: Odsluživanje bi značilo prednost pri zapošljavanju

"Organizacijski odbor IPA Foto natječaja 2020 odlučio je da se zbog globalne pandemije uzrokovane koronavirusom, koja je uključivala i izolaciju populacije i stanovništva u Republici Hrvatskoj, produži rok za dostavu snimljenih fotografija do 31. 8. 2020.", istaknuli su u priopćenju te dodali kako sva pravila i uvjeti ostaju isti.

Natječaj ima dvije kategorije, strukovnu te slobodnu temu. Tema strukovne kategorije je policija u radu, poslovima sigurnosti, odnosu sa građanstvom.

Pravila natječaja

- U natječaju mogu sudjelovati svi članovi IPA sekcije, kao i građanstvo, odnosno članovi fotoklubova u Republici Hrvatskoj
- Autor fotografija jamči da će poslati autentične fotografije.
- Autor ima pravo poslati tri fotografije po temi na e-mail: ipasisak.fotonatjecaj@gmail.com
- Fotografije trebaju biti potpisane na sljedeći način: Broj teme_ime_prezime_ime fotografije
Primjer tema 1. Strukovna: 1_Pero_Perić_Prometnik
Primjer tema 2. Slobodna tema: 2_Pero_Perić_Voda
- Poslane fotografije mogu imati maksimalnu veličinu do 10 MB i format jpeg.
- Organizator je osigurao nagrade za najbolje fotografije.
- Nagrade se dodjeljuju za prvo, drugo i treće mjesto u dvije kategorije.
- Fond nagrada je veći od 9000,00 kn protuvrijednosti u materijalnim dobrima.
- Pobjednici će biti obaviješteni e-mailom i SMS-om nakon ocjene žirija.
- Žiri će biti sastavljen od tri člana.
- Na izložbi će biti prikazane fotografije svih autora koji pošalju radove na natječaj.
- Sve fotografije treba poslati zajedno sa službenim obrascem za prijavu putem e-pošte

Nadalje, pobjedničke fotografije bit će dostavljene Svjetskoj organizaciji IPA, na International Photography Competition, koji organizira Socio-Cultural Commission IPA, te će sudjelovati u međunarodnom natjecanju.
Članovi žirija: 1. Josip Karaturović (IPA Sisačko-moslavačka)
2. Igor Dasović (IPA Istra)
3. Rozalija Šabalj Božić (IPA Sisačko-moslavačka)
4. Darko Kireta (nagrađivani fotograf)
5. Besim Mujazinović (nagrađivani fotograf)

Autorsko pravo:

- Autor slanjem fotografija na natječaj IPA 2020 dopušta korištenje svojih autorskih djela organizatoru i sponzorima u svrhu promocije kulturnih, sportskih i prirodnih ljepota te sigurnosti službenih osoba i građana Republike Hrvatske.
- Organizator, kao i sponzori jamče poštivanje moralnih autorskih prava autora, tj. ispravno potpisivanje autora prilikom objava fotografija u skladu sa tehničkim mogućnostima prilikom njihova korištenja.
- Organizator neće prosljeđivati fotografije trećim stranama bez privole autora osim u svrhu promocije fotonatječaja IPA 2020.

Foto natječaj se otvorio 1. 3. 2020. godine te traje do 31. 8. 2020. godine.
Rok za slanje fotografija je 31. 8. 2020. do ponoći.